Carol Alt si mancarea...cruda

La varsta de 46 de ani, supermodelul Carol Alt arata mai bine ca niciodata. Care este secretul ei? Alimentele crude. Carol se alatura vedetelor care iubesc alimentele neprelucrate precum Demi Moore si Alicia Silverstone.

"Ce conteaza este ca imi mentine satietatea si imi hraneste in permanenta corpul. Corpul si tenul meu au reintinerit. Aceasta dieta mi-a salvat viata," declara Carol.

I-a salvat insa si cariera. 8 ani mai devreme, inainte de o sedinta foto: "Nu au putut sa ma fotografieze pentru ca nu aveam conditia fizica pentru a purta costum de baie." Nu trebuie sa fii la Hollywood pentru aceasta dieta si poti urma 3 sfaturi :

Pasul 1: Nu incalzi mancarea mai mult de 118 grade.
Pasul 2: Citeste cu atentie etichetele. "Dorim alimente ce contin enzime," spune Carol.
Pasul 3: Fa-ti un plan. "Rezerva-ti o zi pentru planificarea meselor pentru toata saptamana," recomanda supermodelul.

Daca vrei sa incepi aceasta dieta, dar nu iti doresti ca dintr-o data sa consumi doar alimente crude, urmeaza aceste sfaturi:

  • Cand gatesti, adauga, dupa, ulei de masline presat la rece. Daca pregatesti un sos pentru paste, de exemplu, nu folosi deloc ulei cu tomatele cand incepi sa faci sosul. Fierbe-le in apa si apoi, inainte de a le servi, adauga uleiul de masline presat la rece. Astfel vei beneficia de ulei sanatos, neprelucrat;
  • Foloseste apa in locul uleiului pentru prajit;
  • Consuma mancarurile obisnuite, dar gateste-le sanatos.
  • Fereste-te de alimentele procesate precum conservele si citeste lista de ingrediente de pe eticheta. Vei fi surprins de ce vei descoperi.

Poti incerca aceasta reteta, recomandata de Carol:


Pasta a la Marinara


Ingrediente

2,260 kg de dovlecei galbeni

Sos

  • 6 rosii mari;
  • 1/2 ceasca de tomate uscate la soare;
  • 2 catei usturoi;
  • 1/2 buchet de busuioc proaspat;
  • 1/4 oregano proaspat;
  • 2 linguri tarhon tocat, proaspat;
  • 2 linguri de rozmarin tocat, proaspat;
  • 2 linguri de pelin tocat, proaspat;
  • 1 lingura de piper negru proaspat;
  • 1/4 ceasca de ceapa rosie tocata;
  • 1/2 ceasca ulei de masline presat la rece;
  • 1/4 ceasca suc de lamaie;
  • 1 lingura de sare de mare.

Topping

  • 1/4 ceasca masline maruntite;
  • 1/4 ceasca tomate maruntite;
  • 1/4 ceasca piper rosu tocat;
  • 1/4 ceasca ceapa rosie tocata.

Taie, cu un cutit ascutit bine, dovleceii in felii subtiri. Pentru sos, pune toate ingredientele in blender pana compozitia devine cremoasa. Pune sosul pe feliutele de dovlecei si orneaza-le cu masline, tomate, boabe de piper si ceapa.