Remedii pentru anemie

Amenia poate fi definita ca o afectiune cauzata de scaderea cantitatii de hemoglobina sau a numarului de celule rosii. Aproape jumatate din sangele corpului contine celule rosii, care transporta oxigenul la tesut. Din aceasta cauza, aproximativ 100 milioane de celule noi sunt formate zilnic in maduva oaselor.

Materialul crud pentru producerea celulelor rosii este format din: fier, proteine si vitamine, mai ales acidul folic si vitamina B12. Dintre acestea, fierul si proteinele sunt importante pentru producerea hemoglobinei.


Simptome


De cele mai multe ori persoana afectata de amenie se simte slabita, obosita, lipsita de energie si are ameteli. Alte simptome: nervozitate observabila, riduri premature, ochi obositi, memorie slabita, dureri de cap, expiratie ingreunata, ranile se vindeca greu si palpitatii. De asemenea, culoarea pielii este palida.


Cauze

1. Producerea redusa de celule rosii in maduva oaselor.
2. Lipsa fierului, a proteinelor si a vitaminelor din organism.
3.

Lipsa acidului hidrocloric din stomac, paraziti sau viermi in intestine.


Remedii naturale pentru anemie

1. Vitamina B12

Vitamina B12 este necesara pentru prevenirea sau pentru tratarea ameniei. Aceasta se gaseste in cantitati semnificante in proteina animala, mai ales in rinichi si ficat. Oricum, sunt si alte surse sigure de vitamina B12, cum ar fi: produsele lactate.

2. Sfecla

Sfecla este de mare ajutor in vindecarea anemiei. Sucul de sfecla contine potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier, cupru, carbohidrati, proteine, grasimi si vitaminele B1, B2, B6, acid nicotinic si vitamina P. Cu un continut bogat de fier, sfecla este formatoarea de celule rosii. Sucul de sfecla rosie fortifica si asigura corpului putere si rezistenta, astfel, este un excelent remediu pentru anemie, mai ales in cazul copiilor si tinerilor.


3. Cimbrisor

Frunzele de cimbrisor ajuta la formarea sangelui. Frunzele ajunse la maturitate sunt recomandate adolescentelor pentru prevenirea anemiei, care poate fi produsa de pubertate si de menstruatie. Semintele de cimbrisor sunt, de asemenea, indicate in vindecarea anemiei, deoarece sunt bogate in fier.

4. Laptuci

Laptuca este un alt remediu pentru aceasta afectiune, deoarece are un continut considerabil de fier. De asemenea, laptucile sunt considerate si un bun tonic pentru anemie. Fierul din aceste alimente este usor absorbit de catre organism.

5. Spanacul

Aceasta leguma este o valoroasa sursa de fier. Dupa ce este absorbit, acesta ajuta la formarea hemoglobinei si a celulelor rosii.
Astfel, este benefic in formarea de sange si in prevenirea anemiei.

6. Soia

Soia este bogata in fier si, de asemenea, are o cantitate ridicata de proteine. De cele mai multe ori persoanele care sufera din cauza anemiei au si probleme digestive, de acees este de preferat  sa se consume lapte din soia, deoarece este usor de digerat.

7. Migdale

Migdalele contin cupru. Acesta impreuna cu vitaminele actioneaza ca un catalizator in sinteza hemoglobinei, astfel, migdalele sunt un remediu folositor pentru anemie. 7 migdale trebuie tinute in apa timp de 2 ore, se indeparteaza coaja rosiatica si apoi sunt sfaramate pana se transforma intr-o pasta, care trebuie mancata in fiecare zi timp de 3 luni.
 

8. Mierea de albine

Mierea este un remarcabil producator de hemoglobina pentru corp. Aceasta are un continut ridicat de fier, cupru si mangan.

9. Alte "medicamente" naturale

Mai sunt cateva alimente cu un continut bogat de fier, care pot fi folosite ca un tratament nemaipomenit pentru anemie. Cele mai importante sunt: bananele, strugurii negrii, prunele, capsunele, stafidele, ceapa, morcovii, ridichile, telina si rosiile.