Nuca de cocos - Sfaturi utile

Pentru a desface o nuca de cocos ai nevoie de un prosop, un ciocan, un cutit si un cui. La unul dintre capetele nucii de cocos vei vedea trei gaurele: doua dintre ele sunt rigide, insa una poti sa o strapungi cu un cui sau un alt obiect subtire si ascutit.
  • Pentru a desface o nuca de cocos ai nevoie de un prosop, un ciocan, un cutit si un cui. La unul dintre capetele nucii de cocos vei vedea trei gaurele: doua dintre ele sunt rigide, insa una poti sa o strapungi cu un cui sau un alt obiect subtire si ascutit. Este important sa faci aceasta operatiune inainte de a sparge nuca pentru a colecta sucul din interiorul ei. Pentru urmatorul pas ai nevoie de un prosop pe care sa asezi nuca de cocos. Acum ai doua solutii: fie invelesti nuca in prospop si o lovesti cu ciocanul pana se va sparge; fie o spargi pe orizontala cu ajutorul cutitului in care sa lovesti cu un ciocan pana se va sectiona nuca de cocos.
    Duca ce ai spart-o se sectioneaza bucati cu ajutorul cutitului pe care le poti scoate mai usor daca introduci cutitul intre coaja si pulpa, ridicand usor bucata sectionata.
  • Pentru a-ti hidrata optim pielea, uleiul de cocos pur este o solutie extrem de eficienta. Dar, nu numai pielea ta poate sa beneficieze de calitatile emoliente ale uleiului de cocos. Aplica-l pe par si vei constata rezultatul: stralucire si hidratare, fara sa mai ai probleme cu varfurile casate. De asemenea, atat uleiul de cocos, cat si cel de migdale sunt excelente pentru demachiere si le poti folosi in fiecare seara, ca solutie alternativa naturala la cosmeticele din comert. 
  • Daca nuca de cocos odata desfacuta are un miros usor mucegait, iar sucul din interior are un gust ciudat (in mod normal este dulce si cu gust intens de cocos) nu consuma nuca de cocos.
  • Daca vrei sa scapi de coaja de pe pulpa, poti sa folosesti o ustensila pentru decojirea legumelor.