Lamaia - Beneficii asupra sanatati

Lupta impotriva cancerului

La fel ca multe alte fructe si legume, lamaile contin flavonoide cu actiune antioxidanta si proprietati anticancerigene. Expertii au constatat ca aceste flavonoide au capacitatea de a stopa diviziunea celulelor canceroase si au un efect antibiotic. Ofera protectie impotriva cancerului bucal, pulmonar, mamar, stomacal, la colon si de piele.


Previne holera

In urma epidemiilor de holera din Africa s-a constatat ca zeama de lamaie inclusa in masa principala a persoanelor afectate are un efecte protector impotriva crampelor stomacale foarte puternice provocate de aceasta afectiune.



Usureaza simptomele osteoartritei si ale artritei reumatoide

Lamaile sunt bogate in vitamina C, care este unul dintre antioxidantii cei mai importanti. Aceasta are rolul de a neutraliza actiunea radicalilor liberi care pot interactiona cu sanatatea celulelor din organism (cauzand distrugerea membranelor si inflamatii in organism). De aceea, vitamina C s-a dovedit a fi foarte folositoare in reducerea simptomelor asociate osteoartritei si artritei reumatoide. Aceste rezultate au fost obtinute in urma unei analize atente a peste 20.000 de persoane sanatoase, iar riscul de aparitie a artritei s-a dovedit a fi de 3 ori mai ridicat in cazul celor care au consumat cantitati nesemnificative de alimente bogate in vitamina C.


Previne aparitia aterosclerozei

Deoarece este recunoscut faptul ca radicalii liberi distrug vasele sanguine si influenteaza nivelul colesterolului din sange, favorizand depunerea acestuia pe peretii arterelor, vitamina C are rolul atat de a preveni aparitia aterosclerozei, cat si de a-i incetini dezvoltarea.


Intareste sistemul imunitar

Vitamina C este vitala pentru un sistem imunitar puternic.
Principalul rol al acestuia este sa ne protejeze de boli, de aceea lamaile fac bine in diverse afectiuni: raceli, gripa, infectii recurente la nivelul urechii, etc. Datorita numeroaselor beneficii aduse de vitamina C, nu este de mirare ca expertii au asociat-o cu un risc scazut de deces din cauza cancerului si a problemelor cardiovasculare.


Posibile efecte in scaderea colesterolului "rau"

Cercetatorii investigheaza daca anumite componente din lamaie pot reduce nivelul colesterolului "rau", deoarece primele teste din laborator au evidentiat o scadere a concentratiei de apolipoproteina B care are responsabilitatea de a transporta colesterolul la tesuturi.
Mai mult, un nivel crescut a apolipoproteinei B se asociaza cu boli de inima.