Dietă: Laura Cosoi, 7 deserturi preferate. Reţete simple, dar delicioase

Smochinele umplute cu brânză, trase în ciocolată şi acoperite cu sos de fructe de pădure se numără printre dulciurile preferate ale vedetei.

Vedeta este pasionată de gătit şi a lansat recent o carte cu reţete intitulată "Rămâi la masă? Reţete de suflet pentru cei dragi". Printre deserturile ei preferate se numără dovleacul copt cu mascarpone, laptele de pasăre şi negresa cu dulceaţă de trandafiri. Pe lângă aceste reţete pe care le-a recomandat în cartea sa, Laura Cosoi a postat imagini pe Instagram cu deserturile cu care se răsfaţă uneori.

Descoperă cum se prepară reţetele ei preferate pe care le-a inclus în cartea recent lansată şi inspiră-te din pozele cu dulciurile pe care le postează pe diverse reţele de socializare.

1. Dovleac cu mascarpone şi nuci

Ingrediente:
1 dovleac
2 linguri de brânză mascarpone
2 linguri de miere
amestec de nuci, alune, migdale, seminţe de dovleac, sâmburi de caise, muguri de pin
frunze de mentă
1/2 rodie.

Taie dovleacul în două pe lungime, curăţă jumătăţile de seminţe şi nervuri, apoi, aranjate pe o tavă, pune-le la cuptorul încins dinainte la teperatura de 180 de grade Celsius.
După aproximativ 30 de minute scoate jumătăţile de dovleac coapte şi scobeşte o parte din miez. Amestecă miezul cu brânza mascarpone, mierea şi amestecul de nuci.
Transferă crema rezultată în scobitura dovleacului şi decorează totul presărând deasupra frunze de mentă şi sâmburi de rodie.

2. Lapte de pasăre

Ingrediente
1 litru de lapte
200 grame de zahăr
2 pliculeţe de zahăr vanilat sau 1 baton de vanilie
5 ouă
3 linguriţe de făină.

Pune laptele la fiert împreună cu 100 grame de zahăr şi vanilia. Între timp separă ouăle. Amestecă gălbenuşurile cu făina şi omogenizează compoziţia, turnând treptat câte puţin în laptele călduţ. După combinarea cu laptele a compoziţiei cu gălbenuşuri pune din nou la foc amestecând continuu. Ia vasul de pe flacără şi strecoară compoziţia printr-o sită, lăsând apoi totul la răcit şi apoi la frigider.
Bate albuşurile cu restul de zahăr până la obţinerea unei spume. Aşază pe foc un vas cu apă şi las-o să fiarbă. După ce te asiguri că spuma de albuş e foarte tare ia porţii cu o lingură şi pune-le pe suprafaţa apei fierbinţi. întoarce-le pe partea cealaltă, iar apoi scoate-le cu o spumieră într-un cvas separat. Lasă-le la rece.
Asamblarea se face în farfurii adânci sau boluri: toarnă laptele vanilat peste care aşază bezeaua sub forma unor norişori.
Îl poţi stropi cu sos de caramel, ciocolată rasă sau să-l ornezi cu nuci şi frunze de mentă.

3. Negresă cu dulceaţă de trandafiri

Ingrediente
2 căni de apă minerală
1/2 cană cu zahăr
2  1/2 căni de făină
1/2 cană de ulei
1 pliculeţ de praf de copt
4 linguri de cacao
3 linguri de dulceaţă de trandafiri.

Pune într-un bol apa cu zahărul şi amestecă până când acesta din urmă s-a topit. Înglobează făina treptat, astfel încât să obţii o compoziţie groasă, închegată. Apoi adaugă uleiul, praful de copt - după ce l-ai stins cu zeamă de lămâie - , pudra de cacao şi dulceaţa de trandafiri. În cazul în care amestecul ţi se pare prea moale mai pune puţină făină.
Bagă prăjitura la cuptorul încins. Dacă vrei ca negresa să fie mai moale în mijloc trebuie să pui compoziţia într-un vas de copt mai înalt. În cazul în care preferi prăjitura mai tare toarnă blatul într-o tavă întinsă. O poţi orna cu zahăr pudră şi fructe de pădure.

4. Macaroane cu branză, nucă şi stafide

Ingrediente
macaroane;
brânză de vacă dulce şi proaspată;
nucă;
stafide;
miere;

Mod de preparare:

Se pun macaroanele la fiert. Între timp faci o cremă de brânză: amesteci brânza de vacă, cu 2 linguri de miere, nucă măcinată şi stafide. Este foarte important să alegi o nucă foarte bună.

Laşi macaroanele la scurs şi înainte să le amesteci cu crema de brânză pui peste ele 1 lingură de ulei de măsline.

Sursă: lauracosoi.ro

5. Smochine umplute cu brânză, trase în ciocolată şi acoperite cu sos de fructe de pădure

6. Moeulleux au chocolat sau chocolate lava

7. Tartă cu iaurt şi limonadă cu ghimbir