De unde ne luăm mineralele necesare?

Alături de vitamine, mineralele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Află ce alimente trebuie să consumi ca să beneficiezi de proprietăţile lor.

De ce avem nevoie de minerale, ne explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare:
  • Pentru că împreună cu vitaminele sunt implicate în creştere, dezvoltare, producerea de energie, vindecare
  • Pentru că ajută la formarea oaselor şi a sângelui
  • Pentru că ajută la formarea fluidelor corpului, a plasmei sanguine, a limfei şi a citoplasmei
  • Pentru că permit funcţionarea normală a sistemului nervos, cardiovascular, digestiv, respirator, excretor, a fiecărei celule din organism.

  • "Mineralele sunt necesare acetor funcţii, unele în cantităţi mai mari, macromineralele (calciu, clor, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf), altele în cantităţi mai mici, micromineralele (brom, crom, cupru, fluor, iod, fier, mangan, molibden, seleniu, siliciu, zinc), iar altele în cantităţi extrem de mici, oligomineralele (arsenic, bor, nichel, staniu, vanadiu)", precizează prof.
    dr. Gheorghe Mencinicopschi.


Lipsa de minerale poate să conducă la: lipsa de energie, atenuarea simţurilor, îmbătrânirea precoce, boli degenerative, osteoporoza, boli de inimă, boli neurodegenerative, cancer, boli de metabolism, alergii.


Prof. dr. Mencinicopschi ne spune care sunt cele mai importante minerale şi în ce alimente le găsim