Cerealele te ajuta sa-i zambesti anotimpului rece

In anotimpul rece, ai deseori momente in care simti ca esti epuizata, diferentele de temperatura te coplesesc si organismul tau are nevoie de fiecare strop de energie pentru a face fata acestei perioade. Aceasta cu atat mai mult cu cat trebuie sa fii in forma maxima la serviciu, dinamica si gata sa rezolvi orice problema si sa-ti asumi noi responsabilitati. Nu-i nimic - tot cerealele sunt raspunsul acestei probleme.

Produsele obtinute din cereale contin vitamine, fibre, fier si calciu. Vitaminele din cereale maresc energia si puterea organismului. Fibrele scad colesterolul, fluidizeaza traficul intestinal si ajuta la stabilirea unei diete echilibrate.

De asemenea, cerealele sunt bogate in calciu, element important pentru intarirea oaselor, si fier, esential pentru sistemul imunitar.

Cerealele integrale pentru mic dejun raspund "prezent!" tuturor solicitarilor organismului tau: alimentatie cat mai bogata in vitamine, carbohidrati, antioxidanti, fibre si minerale. Acestea nu contin multe grasimi saturate si nici colesterol, dar sunt bogate in grasimi nesaturate, fibre, carbohidrati si proteine.

Unde poti gasi cereale integrale? Ai la dispozitie o gama variata de posibilitati: paine din faina integrala, cu germeni de grau, cu seminte, orez brun, cereale integrale pentru micul dejun, orezul integral, porumbul.
Prin urmare, consuma zilnic cereale integrale, cu lapte sau iaurt si, pe cat posibil, inlocuieste painea alba cu paine cu graunte intregi de grau.

Cerealele integrale constituie ingredientul ideal al unui mic dejun sanatos. Atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ele confera organismului uman necesarul zilnic de vitamine si substante nutritive. Consumate dimineata, asigura un echilibru alimentar pentru intreaga zi si in plus, sunt usor de preparat.

Aceste produse sunt recomandate din urmatoarele motive: reprezinta o sursa excelenta de vitamine si minerale; contin putine grasimi saturate si multe grasimi nesaturate; nu au colesterol; sunt bogate in fibre (solubile si insolubile); constituie o excelenta sursa de carbohidrati si proteine; furnizeaza organismului necesarul zilnic din complexul de vitamine B; sunt o sursa importanta de minerale precum fier, magneziu, fosfor si zinc; contin antioxidanti.


Fibrele sunt compusi care se gasesc in alimente si au un rol esential in mentinerea sanatatii organismului. Atat fibrele solubile, cat si cele insolubile, sunt importante pentru prevenirea cancerului de intestin. Rolul lor este de a grabi tranzitul digestiv si, ca urmare, compusii din alimente care nu sunt necesari organismului sunt eliminati rapid.

Cerealele sunt bogate in substante nutritive si sunt o modalitate ideala de a incepe ziua, furnizand organismului substante nutritive si energie pentru activitatile zilnice. Cerealele sunt imbogatite cu vitamine, calciu si fier. Continutul bogat de substante nutritive si de vitamine reduce riscul aparitiei afectiunilor digestive, cardiace si a cancerului.