Beneficiile uleiului de canepa

Cultivata inca din vremuri stravechi, canepa a constituit solutia pentru cele mai primare nevoi umane. Astfel, canepa este mentionata inca de acum 10000 ani ca sursa de hrana, dar ea era folosita si pentru tesaturi.

Chinezii utilizau canepa inca din anul 3000 BC ca planta medicinala, iar indienii o foloseau in ceremoniile religioase. Fie ca vorbim despre materiale de constructie, despre primele tipuri de hartie, despre bere sau cele mai durabile sfori, canepa a fost mereu principalul ingredient!

Uleiul de canepa: balanta ideala de acizi grasi Omega-6 si Omega-3

Acizii grasi esentiali sunt considerati "grasimi sanatoase", necesari organismului uman, dar pe care acesta nu ii poate produce singur, asa ca trebuie sa ii procure din mancare.



Caracterul anti-inflamator pe care-l exercita nutrientii existenti in acizii grasi esentiali ajuta la combaterea aparitiei premature a ridurilor, celulitei si a pierderii elasticitatii pielii, dar si la repararea tesuturilor acesteia.

Rezultatele cercetarilor clinice din ultimii ani indica faptul ca acizii grasi se recomanda pentru prevenirea si tratarea mai multor afectiuni medicale printre care:

  • astmul bronsic;
  • cancerul;
  • depresia;
  • diabetul;
  • diverse eczeme;
  • reduc hipertensiunea arteriala;
  • osteoporoza;
  • reumatismul si obezitatea;
  • scad colesterolul nociv;
  • intaresc sistemul imunitar.

Acizii grasi se gasesc cu precadere in: canepa, varza, spanac, conopida, floarea soarelui, dovleac, rapita, nuci, soia, cod, ton, somon, broccoli, seminte de in,  etc


La ce-ti folosesc acizii grasi omega-3 si omega-6?

Acizii grasi Omega 3 sunt recunoscuti ca fiind substantele hranitoare esentiale pentru sanatatea si frumusetea pielii.
Pe langa prevenirea unor boli cronice, o dieta bogata in acizi grasi omega 3 asigura mentinerea unui aspect frumos, tonic si tanar al pielii.

Acizii grasi Omega 3 au un rol important in functionarea tractului gastro-intestinal, in reglarea tensiunii arteriale, in procesul de coagulare a sangelui, in mecanismul alergiilor si in producerea unor hormoni. Esential este si rolul de anti-inflamator pe care acesti acizi il joaca in organism, reusind sa combata inflamatiile fara a provoca reactii adverse.

Acizii Omega 6 permit diminuarea nivelulul de colesterol “rau” in sange (LDL).

Sursa: www.canah.ro