7 trucuri ca să rezişti în post cu toate bunătăţile în jurul tău

De câte ori nu ai poftit în Vinerea Mare la multe dintre bucatele depozitate în frigider pentru a fi savurate cu ocazia sărbătorlor pascale? Află câteva trucuri ca să stai departe de ele şi să nu-ţi strici Postul!

Suntem în Vinerea Mare şi deja avem preparate o parte dintre bucatele pentru masa de Paşte. Fiecare familie are anumite obiceiuri de Paşte pe care le respectă de-a lungul anilor, dar cel mai sfânt dintre toate este acela de a ţine Postul Paştelui sau măcar câteva zile în Săptămâna Mare.

În Vinerea Mare cu atât mai mult se urmează aceste obiceiuri sfinte, dar ce ne facem atunci când vedem bucatele îmbelşugate şi ni se face poftă de ele.

Iată cinci trucuri ca să nu pofteşti şi să nu păcătuieşti în Vinerea Mare:

 

1. Stai departe de frigider!

Dacă îţi este greu şi ispita este mult prea mare atunci când deschizi frigiderul este recomandat să delegi pe cineva din familie să îţi scoată din el bucatele de post pe care vrei sa le consumi la masă.

2. Prepară-ţi un meniu de post bogat!

Dacă vei opta pentru un mic dejun variant şi săţios vei începe ziua cu dreptul, deoarece studiile arată că persoanele care obişnuiesc să nu sară peste micul dejun pot să-şi controleze mai bine poftele culinare şi vor fi mai puţin tentate să mănânce mult pe parcursul zilei.

3. Apelează la shake-uri

Ca să îţi potoleşti pofta de dulce, dar şi pe cea de lactate (în cazul în care eşti obişnuită cu ele) poţi să îţi prepari între mesele principale un shake cu lapte vegetal, iaurt din soia şi diverse fructe.

4. Mânăncă de 5 ori pe zi, porţii mici!

Stabileşte-ţi un plan de meniu pentru toată ziua şi respectă orele la care ai programat cele trei mese principale şi cele două gustări. În acest fel, nu vei resimţi senzaţia de foame şi nu vei fi tentată să mănânci absolut orice prinzi la mână.

5. Păstrează la îndemână gustări delicioase, dar de post!

Nu strică să ai preparate câteva prăjiturele de post sau batoane energizante din cereale pe care le ai la îndemână pentru a-ţi potoli pofta de dulce. De asemenea, cumpără-ţi ciocolată neagră de post dacă ştii că pofteşti în fiecare zi la ciocolată. Vezi AICI câteva reţete de gustări delicioase cu care nu păcătuieşti!

6. Cumpără tofu şi iaurt din soia ca să înlocuieşti lactatele!

Dacă obişnuieşti să mănânci zilnic diverse brânzeturi, este de preferat să ai în frigider brânză din soia, tofu, ca să eviţi pofta de lactate. De asemenea, iartul din soia este un înlocuitor perfect pentru iaurtul obişnuit.

7. Prepară-ţi acasă lapte de migdale ca să-ţi potoleşti pofta de lapte de vacă!

Fie optezi pentru laptele de soia din comerţ, fie îţi faci acasă lapte de migdale ca să înlocuieşti laptele de vacă atunci când ţii post. Laptele de migdale îl poţi prepara foarte simplu lăsând la înmuiat o cană cu migdale (4-5 ore), după care le amesteci în blender cu 3 căni de apă, puţin zahăr brut şi sare de mare. Îl poţi combina cu pudră de cacao şi o banană pe care să le amesteci împreună în blender pentru a obţine o băutură gustoasă şi cremoasă.

MAI MULT DESPRE: paste, post, pasti, pofte culinare