Opt ponturi pentru arderea grasimilor

Industria fitness-ului este un domeniu minunat, care reuneste multi oameni bine informati. Totusi, are partea ei intunecata, la fel ca orice alta piata. Asa ca fii prudenta fata de tot ce promite o solutie rapida in doar cateva minute pe zi. Daca vezi astfel de promisiuni, intoarce-te intotdeauna la metodele traditionale. Ele nu te vor induce niciodata in eroare.

Astazi revenim la metodele traditionale si la pierderea de grasime. Acestea sunt puncte care functioneaza mereu si care nu vor incerca niciodata sa-ti vanda sperante si asteptari false. Iata care sunt cele opt aspecte de care trebuie sa tii cont cand vrei sa arzi grasimea din corp.



Exista o vorba veche care spune ca grasimea pierduta cu succes se datoreaza 80% nutritiei. De fapt, nu se stie care este procentajul exact, dar cu toate acestea este sigur ca totul incepe cu nutritia. Daca nu ai un program nutritional bine fixat, nu vei avea succes. Nu conteaza cat de greu este sau cat de mult lucrezi. Se aplica tuturor care incep o dieta si un program de fitness.

Un model de program pentru masa arata cam asa:

- 6:30 Mic-dejun;
- 9:30 Gustare;
- 12:30 Pranz;
- 15:30 Gustare;
- 18:00 Cina;
- 21:00 O mica gustare.

Aceasta metoda va avea un impact profund asupra pierderii in grasime. Nu uita: caloriile trebuie mentinute la un nivel scazut.



Obiectivul tau este sa mananci cat mai mult in timp ce pierzi grasime. De exemplu, daca ajungi sa pierzi 0,5-1 kg de grasime pe saptamana si consumi 1400 calorii pe zi, esti pe calea cea buna. Daca accelerezi acest proces si scazi numarul de calorii la 1200, iti sabotezi efortul. Orice pierdere mai mare de un kilogram de grasime pe saptamana iti va "dezbraca" tesutul muscular si iti va oferi un aspect catifelat.



Un mic-dejun echilibrat in carbohidrati, proteine si un pic de grasime este un start hotarat pentru a incepe ziua. Cheia micului dejun este faptul ca dizolva grasimea care se depune dupa somnul de noapte. In plus, echilibreaza metabolismul si zaharul din sange pentru restul zilei.



Sunt oameni care iti spun sa reduci numarul caloriilor pentru a pierde in greutate. Oameni care nu mentioneaza proteinele, carbohidratii sau grasimile. Acesti oameni se insala. Proteinele, carbohidratii si grasimea intr-o portie de mancare conteaza. Portiile corecte (care pot varia in functie de organismul individual) ajuta la stabilirea nivelului de zahar din sange, care duce la cresterea energiei si la pierderea grasimii. De obicei, proportia optima este: 40-50% carbohidrati, 25-30% proteine si 20-30% grasimi sanatoase.

Carbohidratii sunt necesari pentru energie si nu sunt inamici, asa cum ii considera toata lumea. Cheia este in ce proportii ii consumi. Proteinele sunt de asemenea necesare in intarirea tesutului muscular si ajuta la arderea mai multor grasimi. In sfarsit, grasimile bune sunt foarte importante. Ele ajuta la echilibrarea nivelului hormonal, maresc rezistenta si creeaza satietate.



Pentru a nu afecta muschii, trebuie sa te antrenezi si sa-ti performezi rezistenta. Un antrenament intens nu dureaza mai mult de 60 de minute si este cea mai eficienta cale de urmat. Trebuie sa-ti antrenezi intreg corpul aproximativ trei zile pe saptamana.



Exercitiile cardio sunt folosite ca o unealta in pierderea grasimii. Dar nu trebuie folosite la nesfarsit in speranta ca toata grasimea din corp va arde in mod miraculos. Exercitiile cardio in exces sunt mai putin productive si nu vor arde doar grasimile ci si diferite tesuturi musculare.

Daca nu pierzi in grasime, creste intensitatea exercitiilor, dar succesiv. Cheia este sa performezi tot ce este necesar - si nu mai mult de atat. Alterneaza intervalele de antrenament cardio (nivele scazute de intensitate pentru cateva minute cu nivele mai ridicate de intensitate pentru alte cateva minute).

Multi oameni cred ca au nevoie de doua ore de exercitii cardio pe zi. Nimic mai departe de adevar. Incepe cu un numar realist de exercitii si apoi adauga cate cinci minute sau schimba nivelul de intensitate daca nu ai pierdut in greutate in doua saptamani. Asta inseamna ca ai consumat prea multe calorii.



Din punct de vedere al consumului de apa si al pierderii grasimii, trebuie sa te afli in pozitia in care ficatul transforma grasimea acumulata in energie. Ficatul are si alte functii, dar asta este una dintre principalele sale sarcini. Din pacate, o alta sarcina a ficatului este sa incetineasca activitatea rinichiului, care are nevoie de foarte multa apa pentru a functiona normal (mai mult decat isi pot imagina oamenii).

Daca rinichiul nu are suficienta apa, ficatul trebuie sa preia din funciile acestuia (ceea ce scade productivitatea totala a procesului). Apoi, ficatul nu poate sa metabolizeze grasimea la fel de repede sau eficient si aceasta se va depune.

Este recomandat a se consuma 2-3 litri de apa pe zi, stiut fiind faptul ca apa este un aliat in pierderea grasimii.



Acesta este cel mai folosit cuvant in industria fitness-ului. Se citeste foarte mult despre noi antrenamente magice, despre noi diete magice, aparate care iti ard grasimea etc. Totul este o minciuna.

Trebuie sa faci lucrurile corect, chiar daca este dificil. O zi de disciplina duce la o alta zi de disciplina. Iti construiesti corpul si mintea simultan.

Inainte de a incepe orice program de exercitii consulta-ti medicul.