Cum să-ţi faci singură masaj ca să scapi rapid de celulită?

Celulita este în mod clar dușmanul frumuseții tale, care te paște tacit fie că ai câteva kilograme în plus, fie că ai o siluetă filiformă. Cu aspectul ei nesuferit de coajă de portocală, te poate aduce în stadiul în care să nu mai vrei să te dezbraci în fața nimănui vreodată.

Ştii deja că o dietă săracă în grăsimi şi sportul te pot scăpa de celulită, dar oare ţi-a dezvălui cineva până acum că poţi să-ţi faci singură masaj anticelulitic, fără să apelezi la un salon specializat (unde să te alegi, probabil, cu multe vânătăi şi găuri mari în buget)? Masajul chiar funcţionează în atenuarea aspectului celulitei, mai ales dacă te străduieşti să faci mişcare şi să mănânci mai sănătos.

În cazul în care nu îţi schimbi modul de viaţă, nu te aştepta să obţii o piele de bebeluş doar prin masaj. Totuşi, te poţi simţi mai bine graţie stimulării intense a circulaţiei sanguine.

Paşii automasajului care combate celulita

Primul pas în automasajul menit să îţi distrugă permanent celulita de pe şolduri, coapse, posterior sau abdomen, este să hidratezi bine zona-problemă cu o loţiune emolientă (care să conţină cofeină, deci specială pentru topirea celulitei), astfel încât mâinile tale să alunece mai uşor.

Începe apoi să presezi cu putere în punctul cel mai jos al regiunii afectate şi să împingi degetele în directia în care circulă sângele spre inimă. Masează cu mişcari lascive şi apăsate, de parcă ai vrea să menţii presiunea pe loc cu buricul degetelor, când ele continuă să alunece pe pielea ta.

Alternează mişcările de la un contact apăsat prelungit, la stimulări circulare, crescând progresiv forţa pe care o exerciţi. Foloseşte-te de degete, pumnii strânşi şi palme pentru a-ţi frământa cât mai bine pielea. Prinde porţiuni groase între degetul mare şi cel arătător şi freacă, atât cât rezişti.

Continuă cu ciupituri blânde, scurte şi dese, rapide, pe toată zona acoperită de celulită, până simţi multe înţepături ca de ace la nivelul dermei. Încearcă să nu agresezi ţesutul, scopul tău este să intensifici circulaţia sângelui în regiune, nu să îţi lezezi vasele sanguine. Când te pregăteşti să închei masajul anticelulitic, relaxează-ţi pielea cu câteva mişcări gentile, ca şi cum te-ai mângâia prelung.

Dacă vrei să vezi şi rezultate de pe urma automasajului anticelulitic, este necesar să îl repeţi zilnic toate zonele afectate, cel puţin 5 minute/sesiune pentru fiecare porţiune.

Uleiuri esenţiale pentru automasajul anticelulitic

În afară de cremele si loţiunile cosmetice anticelulitice, poţi folosi pentru masaj uleiuri esenţiale excelente pentru estomparea aspectului de coajă de portocală al pielii.

Uleiul de ienupăr scade retenţia de apă din ţesuturi şi este un detoxifiant excelent, util în reducerea riscului de formare a edemului local. Uleiul de chiparos activează circulaţia sanguină şi este eficient în combaterea celulitei cu aspect spongios, care apare pe fondul sedentarismului. Uleiul de patchouli contribuie la regenerarea celulelor şi tratează descuamarea pielii, având şi un efect de tonifiere şi lifting.

Uleiul esenţial de portocale, prin conţinutul bogat de vitamina C, stimulează producţia de colagen şi metabolizarea grăsimilor. Alte uleiuri benefice în combaterea celulitei sunt cele de grapefruit, piper negru, salvie, seminţe de morcov, ardei iute, rozmarin, fenicul, neroli sau chiparos.