Cum sa ma imbrac ca sa arat mai slaba?

"Oare daca imbrac hainele acestea am sa arat mai grasa?" De cate ori nu ti s-a intamplat sa eziti in a alege o tinuta doar pentru ca ti se pare ca te deformeaza si scoate in evidenta ceea ce vrei sa ascunzi... Afla ce anume te-ar avantaja in asemenea situatii: incepand de la culori pana la croiala.

Este foarte important sa stii sa-ti alegi hainele care te avantajeaza. De cate ori nu ti s-a intamplat sa vezi o rochie superba sau o pereche de jeansi pe un manechin si dupa ce o/ii probezi sa-ti piara tot interesul pentru ea/ei? Nu are rost sa stai bosumflata doar pentru ca nu iti veneau bine! Si nici nu trebuie sa te gandesti ca esti prea grasa sau prea slaba, ci pur si simplu ca ai facut o alegere nepotrivita pentru tine. Invata cateva trucuri care te pot ajuta sa faci alegerile vestimentare cele mai potrivite.


Imbraca-te in aceeasi culoare din cap pana in picioare!

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a crea o iluzie optica ca esti mai slaba este sa porti haine in aceeasi culoare sau in nuante foarte apropiate. Acest lucru va crea un efect imediat de inaltime si o silueta zvelta.


Culorile inchise te vor avantaja!

De cate ori porti haine in culori cat mai inchise observi ca arati mai supla, comparativ cu zilele in care te imbraci in culori deschise, stralucitoare. Da, intr-adevar culorile creeza iluzia de volum. Iar daca iti doresti sa arati mai slaba, numai volum nu iti mai trebuie. Poti sa verifici singura, daca nu te-ai convins inca. Imbraca-te in culori deschise, inchide ochii si arunca apoi o ocheada la imaginea care se reflecta in oglinda. Care parte a corpului ti se pare deformata?


Alege hainele cu o croiala/model pe verticala!

O alta modalitate de a crea iluzia de "slab" este sa imbraci hainele cu o croiala/model pe verticala. In mod inconstient, privirea va urmari aceste linii si va avea impresia de inaltime. Nasturii, croielile decorative, slitul, cusatura toate pot accentua impresia de corp zvelt.


Echilibru si proportie

Gandindu-te la echilibru si proportii constituie o alta modalitate de a mentine o oarecare armonie intre partile corpului. Daca ai picioarele prea scurte, normal ca nu ai vrea sa porti ceva care sa te arate mai scunda, ci sa gasesti solutia potrivita care sa dea iluzia de picioare mai lungi.


Evita hainele foarte largi sau foarte stramte!

Daca te lupti cu cateva kilograme in plus fata de greutatea corporala ideala nu purta haine prea stramte sau prea largi, deoarece aceste iti mai adauga cateva kilograme.


Evita materialele stralucitoare!

Daca ai de ales intre o fusta verde din material stralucitor si una identica (modelul), dar dintr-un material mat, ar fi indicat sa o porti ultima varianta. Vei arata mai slaba!


Poarta jacheta, vesta sau jerseul decheiate!

Este foarte important ce alegi sa porti peste un pulover: o jacheta, o vesta sau un jerseu pot constitui o oportunitate de a crea impresia de slab. O jacheta care nu adauga un surplus de volum si iti vine bine poate camufla ceea ce vrei sa ascunzi. Truc: incearca sa porti jacheta sau jerseul descheiate.


Concentreaza-te asupra accesoriilor!

Chiar daca nu te omori dupa ele, trebuie sa stii ca accesoriile pot constitui o solutie eficienta in crearea iluziei optice dorite in cazul de fata. Si asta numai pentru ca pot distrage atentia si sa o directioneze spre zonele corpului de care esti mandra.