Cum ne alimentam cand suferim de colita





Exista principii fundamentale care au drept scop administrarea unor alimente usor de digerat in etajele superioare ale tubului digestiv, reusind sa puna colonul in repaus prin asa-numitul regim de protectie sau de crutare colica. In cadrul acestuia se vor interzice o serie de alimente nocive intestinului, ca fructele cu coaja si seminte ori cele uscate, toate cruditatile tari sau necoapte, painea proaspata, condimentele iritante, conservele din carne si peste, mezelurile, alcoolul si cafeaua.

Practic, intr-o prima faza se exclud toate alimentele ce contin celuloza, punand colonul in repaus printr-o dieta hidrica alcatuita din ceaiuri bogate in tanin. Apoi se va administra un regim format din alimente cum ar fi: branza nefermentata, carne fiarta, peste slab, oua. Se vor interzice legumele si fructele verzi si uscate, painea, pastele, orezul. Alimentele care contin celuloza vor fi introduse progresiv, la inceput fierte si pasate, in ordinea continutului in celuloza si a digestibilitatii acesteia.