Phoenix roebelenii, palmierul "ca in filme"

Phoenix roebelenii este un palmier din familia Phoenix si este originar din zonele cu un climat cald si umed. Trunchiul sau cu aspect lemnos, de palmier "ca in filme", il face...

Phoenix roebelenii este un palmier din familia Phoenix si este originar din zonele cu un climat cald si umed. Trunchiul sau cu aspect lemnos, de palmier "ca in filme", il face sa fie foarte admirat in decorarea interioarelor, a teraselor sau a gradinilor de vara subtropicale.



Sunt plante ce iubesc lumina, iar dupa adaptare pot fi expuse in soare direct. O zona larga orientata spre sud-est sau sud-vest este cea mai buna amplasare pentru phoenix roebelenii.
Pentru o crestere echilibrata, se recomanda rasucirea periodica cu 90 de grade a ghiveciului.





Phoenix-ul iubeste caldura, temperaturile cuprinse intre 20 si 30 de grade Celsius. Daca temperatura este mai ridicata, trebuie crescuta si umiditatea atmosferica din jurul plantei.

El poate fi plantat in gradina pe timpul verii sau amplasat pe o terasa descoperita, dar iarna este necesara amplasarea lui in spatii incalzite.



Umiditatea atmosferica ridicata este propice dezvoltarii bune a phoenix-ului. Este necesar sa fie amplasat intr-un spatiu bine aerisit. Lipsa aerului proaspat determina rapid aparitia unor simptome de suferinta a plantei, prin uscarea si chircirea frunzelor, precum si a unui aspect de planta bolnava.




Este recomandat un substrat bine drenat, cu continut sarac de substante organice, usor acid.

Se uda des si abundent, vara. Iarna se mentine pamantul permanent umed, dar nu ud.

Se fertilizeaza lunar vara, deloc iarna.

Se va evita udarea in exces sau stagnarea apei in farfurioara.

Lipsa apei suficiente va determina incovoierea trunchiului sau "strangerea" frunzelor.



Se inmulteste prin seminte, operatiune dificila in mediu de cultura.

Phoenix roebelenii este un palmier ce iubeste spatiile insorite si care va decora frumos o gradina exotica sau o terasa, vara, dar care iarna necesita un loc luminos, umed, cald si aerisit pentru a fi pus in evidenta si pentru a se dezvolta bine.