Aranjament cu crini si trandafiri

Aranjamentul Ikebana din crini imbobociti si trandafiri are o gratie si o frumusete incredibila, proportionata, dar calculata cu o mare precizie. Invata cum sa faci o compozitie florala...

Aranjamentul Ikebana din crini imbobociti si trandafiri are o gratie si o frumusete incredibila, proportionata, dar calculata cu o mare precizie. Invata cum sa faci o compozitie florala in stilul japonez ikebana.

Pentru a face un aranjament ikebana trebuie sa stiti ca acesta se compune din subiect, obiect si secundar.

Subiectul este floarea de la care se porneste compozitia, de obicei cea mai inalta floare.

Secundarul este cea de-a doua floare ca importanta care se foloseste in aranjament si de obicei este mai scurta.



Obiectul il constituie florile care confera baza compozitiei florale, ii dau forma si care pot fi mai numeroase.

Aranjamentul cu crini si trandafiri se realizeaza intr-un vas rotund, in stil Moribana. Lungimea subiectului (a crinului) trebuie sa fie egala cu diametrul vasului plus adancimea acestuia. Crinul este pozitionat vertical si usor inclinat in fata.

Lungimea secundarului (a crinului mic) este de doua treimi din lungimea crinului mare (a subiectului). Secundarul se asaza langa tulpina subiectului, orientat spre exterior.
Aranjamentul este inclinat la un unghi de 45 de grade in fata.

Pentru obiect folositi trei trandafiri. Lungimea lor trebuie sa fie jumatate din cea a subiectului. Trebuie asezati la 60 de grade fata de subiect si la 40 de grade fata de centrul compozitiei.

La sfarsit aranjati florile in asa fel incat compozitia sa nu para prea incarcata.

Ikebana - arta aranjamentelor florale