15 plante pentru grădină care înfloresc toată vara

Sigur îți dorești ca grădina ta să fie plină cu flori colorate întreaga vară. Dar pentru a te bucura de plante pline de flori întreg sezonul, trebuie să știi ce soiuri să alegi. Iată 15 plante de grădină care înfloresc de la începutul verii și până toamna târziu:

Amarant - Moțul curcanului

Cunoscut popular ca Moțul curcanului, Amarantul este o plantă care poate crește înaltă, ajungând până la un metru înălțime. Florile sale sunt bogate și au nuanțe care variază de la roșu, portocaliu sau mov. Este o plantă anuală care iubește soarele și nu tolerează solul umed sau umbra.

Celosia - Creasta cocoșului

Înrudită cu Moțul curcanului, planta Creasta cocoșului are flori asemănătoare, în nuanțe de roșu, roz, mov sau galben. Preferă solul uscat în locul celui umed și argilos.

Cleome

Cu flori delicate sub formă de mănunchi, Cleome este o plantă perfectă pentru grădina ta dacă vrei să te bucuri toată vara de flori în nuanțe delicate de alb, roz sau mov. Este foarte ușor de crescut, crește din semințe și va răsări singură și anul viitor din semințele căzute pe sol.

Cosmos

Planta Cosmos face numeroase flori delicate, în tonuri de roz, roșu sau alb. Este o plantă perenă foarte decorativă, care crește ușor din semințe și îți va înfrumuseța grădina an după an. Nu tolerează solul argilos, în acest caz având puține flori.

Gazania

Această plantă face flori colorate cu nuanțe intense de galben, roșu, brun sau oranj. Este perfectă pentru zonele cu soare puternic și poate tolera bine vântul. Nu rezistă bine în zonele cu multă umezeală.

Zorele

Plante agățătoare cu flori în nuanțe de bleu, roz sau mov, zorelele cresc rapid și sunt ideale pentru a acoperi o arcadă, pergolă sau un gard. Sunt plante anuale, ușor de întreținut. Le poți planta direct din semințe, acolo unde vrei să crească, pentru că nu tolerează prea bine mutarea.

Nicotiana - Regina Nopții

Așa cum îi spune și numele, această plantă își deschide complet florile peste noapte și dimineața. Poate avea flori în nuanțe de roz, verde, violet și alb. Au un parfum plăcut puternic pe care îl vor răspândi în toată grădina. Le poți planta cu ușurință din semințe. Nu tolerează ca frunzele sau florile să fie udate.

Petunia

Probabil că ai văzut cel mai des petunii în ghivece și jardiniere. Dar această plantă care face numeroase flori colorate poate crește foarte bine și plantată direct în grădină. Vor înflori întreaga vară și vor face semințe din care cresc plante noi anul viitor. Nu le planta în zone cu pământ permanent umed.

Portulaca - Floarea de piatră

O plantă perenă târâtoare, portulaca înflorește în zone cu mult soare și puțină umiditate. Florile sale au nuanțe intense de roșu, magenta, roz, oranj, galben sau alb. Le poți crește cu ușurință din semințe.

Sanvitalia

Cu numeroase flori galbene de mici dimensiuni, Sanvitalia este o plantă acoperitoare ideală pentru a îmbrăca pământul dintre straturile de flori mai înalte. Este o plantă târâtoare care preferă zonele uscate, poate tolera semiumbra, dar nu și solul cu un drenaj slab.

Crăițe

Nu doar că înfloresc întreaga vară și îți luminează grădina cu nuanțele lor intense de galben și portocaliu, dar crăițele pot alunga țânțarii datorită mirosului lor specific. Preferă solul cu un drenaj bun, iar pentru o înflorire abundentă, îndepărtează florile uscate.

Verbena

Cu flori în nuanțe de mov, roz și alb, Verbena este o plantă excelentă pentru grădini, fiind ușor de întreținut. Înflorește întreaga vară și o poți găsi în varietate de plantă acoperitoare de sol. Preferă un pământ cu drenaj bun, nisipos.

Zinnia - Cârciumărese

Cârciumăresele sunt plante înalte, cu flori în toate culorile, în afară de albastru. Zinnia crește foarte ușor din semințe, dar nu tolerează solul umed. Rupe florile uscate pentru a stimula înflorirea pe tot parcursul verii.

Salvia roșie sau Jaleș de grădină

Sigur îți este cunoscută această plantă pentru că este folosită intens în amenajarea prcurilor și grădinilor publice, tocmai pentru că înflorește de la începutul verii și până toamna târziu. Preferă zonele însorite și solul uscat. Excesul de apă cauzează îngălbenirea și căderea frunzelor.
MAI MULT DESPRE: flori, gradina, plante