România: 3 vedete care au recunoscut că sunt gay

Să spui în România de astăzi că eşti homosexual este un adevărat act de curaj sau poate de nebunie. Să recunoşti că eşti altfel, că iubeşti o persoană de acelaşi sex cu tine te duce automat în boxa acuzaţiilor. "Nu e normal să fii anormal", asta cred oamenii. Dacă pentru un om de rând, cunoscut doar de apropiaţii lui, o astfel de mărturisire ar însemna discreditarea lui pe veci, ce crezi că s-ar putea întâmpla în cazul persoanelor publice.

Trei dintre vedetele din România au avut curajul să declare, în mod public, că iubesc persoane de acelaşi sex.

Au spus în gura mare că sunt homosexuali, şi-au asumat felul lor de-a fi, iar astăzi spun că sunt extrem de fericiţi că au avut acest curaj. Ceilalţi, mult mai mulţi, preferă să tricoteze poveşti frumoase de dragoste, în speranţa că publicul nu-şi va da seama că, de fapt, totul este un scenariu prost scris.

Mircea Solcanu: "Este greu să trăieşti o viaţă dublă!"

Şi, pentru a scăpa de acest calvar, prezentatorul ”Poveştirilor de Noapte” de la Acasă TV a decis să rupă tăcerea. În primă fază a mers la psiholog, apoi i-a mărturist celei mai bune prietene şi mai apoi, persoană publică fiind, a decis să împărtăşească acest secret şi publicului. Atunci a aflat şi familia lui, mama şi sora. "Iniţial cauţi răspunsuri, te simţi singur pe toată planeta. Când mai creşti, când eşti la liceu încerci să fii ca alţii, faci eforturi disperate şi ajungi să trăieşti o viaţă dublă. Unii ajung chiar să se căsătorească şi să facă şi copii", a spus Solcanu.

Dupa trei luni de terapie şi-a făcut curaj şi a povestit celei mai bune prietene, în timp ce mama şi sora lui au aflat de la televizor.

Mama lui a plâns şi s-a aflat multă vreme în faza de negare: "A plâns, pentru că e greu. Orice mama plânge dacă află ceva rău despre copilul ei, dacă are cancer, spre exemplu. Şi încep întrebările 'de ce eu', 'de ce mie'"?

"N-am să regret niciodată pentru că am recunoscut public, pentru că ăsta sunt eu", a concluzionat Solcanu, în direct la Happy Hour.

Mircea Zara, împăcat demult cu el

Este prima persoană publică din România care a recunoscut că este homosexual. Fostul VJ de la MTV vorbeşte deschis despre orientarea sa sexuală, demonstrând că homosexualitatea nu este o situaţie anormală, cel puţin pentru el. În plus, prezentatorul TV a fost văzut în nenumărate rânduri la braţul iubitului său, bărbatul cu care are o relaţie tumultoasă, de ceva timp.

Răzvan Ciobanu i-a mărturisit Mihaelei Rădulescu că este gay

Despre orientarea sexuală a celebrului designer s-a vorbit mult timp, iar confirmarea a venit chiar din partea lui. Invitat în 2004, la show-ul Vaya Con Diva de la Radio Guerrilla - prezentat de Mihaela Rădulescu -, Răzvan Ciobanu a făcut mărturisirea bombă. "Sunt homosexual". El a fost convins de fosta moderatoare TV să-şi asume public această realitate din viaţa lui. Deşi a recunoscut degajat şi fără falsă pudoare că este altfel din punct de vedere sexual, Răzvan Ciobanu a anunţat clar că este prima şi ultima dată când vorbeşte public despre acest subiect. "Nu voi mai răspunde jurnaliştilor la întrebări pe tema asta. Sunt homosexual şi gata!", a conchis Ciobanu. 5 ani mai târziu, paparazzi l-au surprins pe Ciobanu sărutându-se în public cu iubitul lui de atunci, un anume Gareth Easter (26 de ani), fost model şi medic stomatolog.