J - Afla ce inseamna numele tau

Iata-ne ajunsi si la celebra Julieta. Din cate se vede, majoritatea numelor incepand cu initiala "J" sunt mai mult de origine straina, aceasta litera nefiind una din preferatele numelor cu specific romanesc.

Julieta
Acest nume este folosit in engleza. Este sursa expresiei latinesti "descendentul lui Jova." Oricum, nu toti expertii sunt de-acord cu aceasta explicatie. Multe autoritati prefera sa spuna "privilegiatul" sau "descurcaretul". Oricum acesta a fost inteles ca un simbol al lui Jove, seful zeilor greco-romani.

Forma originala a evoluat in Julius, numele latin al celui mai faimos clan roman.

Jacqueline
Acest nume este folosit in engleza si in franceza. Sursa este Jacques, un nume frantuzesc feminin insemnand "cineva care pacaleste pe altcineva pentru a-i lua locul." Porecle ale acestui nume sunt: Jack, Jackie, Jacky, Jacque, Jacqui, Jacci. Multi se gandesc cand vine vorba de acest nume la Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis (1929-1994). Ea a pasit in viata sociala cand sotul ei John F. Kennedy a fost ales presedintele Americii in 1960.
Dupa asasinarea sotului ei in 1963, curajul ei a inspirat si a uimit intreaga lume.

Jeanine
Acest nume este sursa lui Yochana, un nume ebraic insemnand "binecuvantarea Dumnezeiasca." Ebraicul Yochana a fost tradus in latina de la Joanna sau Johanna. Cu timpul, forma lui a devenit Jehan(n)e. Apoi au urmat o serie de variatiuni care s-au bucurat de o mare popularitate. Multe dintre ele au fost caracterizate prin simplitate.