H - Afla ce inseamna numele tau

Daca numele nostru este mai simplu sau mai complicat, daca are o istorie, o legenda sau nu are, daca este de pe aceste meleaguri sau este de provenienta straina, tot ne va influenta cumva viata. Urmarind serialul originii prenumelui tau, vei putea afla ce inseamna el si daca te va influenta pozitiv sau negativ.

Horia - Nume de baiat folosit in olandeza si engleza. Sursa lui este Heinrich, un nume germanic antic ce inseamna "cap de familie" (liderul casei).

Hanna - Nume de fata folosit in olandeza, engleza, poloneza, norvegiana, suedeza si daneza.

Este o scriere alternativa a numelui Hannah. Sursa este Channah, un nume ebraic ce inseamna "ruga ascultata". Desi lingvistic nu sunt inrudite, Hannah a fost folosit ca versiunea englezeazsca a numelui irlandez galic Aine. In scripturile evreiesti, Channah, sotia lui Elkannah, l-a rugat pe Dumnezeu, la templul de langa Shiloh, s-o binecuvanteze cu un copil, promitandu-i ca il va sacrifica in slujba lui. Ruga ei a fost ascultata si fiul ei Samuel a fost "imprumutat Domnului" pentru toata viata lui.
Intr-adevar, el a devenit unul dintre profetii Israelului. Cu aceasta poveste in minte unele autoritati traduc numele ca pe o intreaga propozitie: "Dumnezeu m-a binecuvantat cu un fiu".

Horatiu - Nume de baiat folosit in engleza si spaniola. Sursa lui este Horatiu, un nume latin al carui sens a fost pierdut. Forma originara a numelui a fost o familie romana antica. A fost probabil de origine etrusca si sensul sau este necunoscut.