Cum decoram camera copilului?

Despre camera copiilor se spune ca este adesea mai degraba decorata asa cum cred parintii ca le-ar placea celor mici... Daca este destul greu sa decorezi un spatiu...

Despre camera copiilor se spune ca este adesea mai degraba decorata asa cum cred parintii ca le-ar placea celor mici... Daca este destul greu sa decorezi un spatiu chiar pentru un adult care isi exprima clar optiunile, pentru camera unui copil demersul este de-a dreptul temerar!

In primii ani de viata ai copilului, poate ca ar fi bine sa ne limitam la crearea unui ambient aerisit, relaxant. Imediat ce apar primele preferinte si opinii din partea "beneficiarului", lucrurile se schimba. Nu ne ramane decat sa tinem cont de acestea si sa le completam cu sugestii tematice.


Atat fetele, cat si baietii vor fi entuziasmati de idee.

O casuta jucarie (cu cat mai mare cu atat mai bine!) ar putea fi nucleul. Il putem completa cu picturi murale reprezentand case si magazine, cu firme ca "Teatru de papusi", "Supermarket" etc. Copiii vor aprecia posibilitatile nelimitate in a-si exersa imaginatia.


Culorile sunt foarte importante. Putem folosi un tapet adecvat sau pur si simplu pereti pictati in albastru, verde, bej. Perne de culoarea nisipului vor completa atmosfera, iar jucariile de plus vor fi obligatoriu animale de savana. Lasati suficient spatiu pe pereti pentru expunerea desenelor celor mici.


Aproape orice copil adora drumetiile la munte.
Atmosfera de cabana poate genera o multime de idei de joaca. Mobilerul din pin, tesaturile rustice, accesoriile naturale (conuri de brad, frunze, bete), imaginile cu animale sau peisajele montane si un cufar de lemn pentru pastrarea jucariilor vor completa atmosfera. Cu o astfel de camera cine mai are nevoie de vacanta?


Disciplinele sportive au fost de-a lungul timpului atractii pentru copii. O draperie din plasa unei porti de handbal, cateva mingi, fotografii si trofee. Restul lasati-l in seama copiilor!




Este o tema excelenta, mult folosita si mereu proaspata.
Tapet, lenjerie de pat, covor cu desene tematice. Plafonul poate fi pictat cu stelute. Stele de mare pot impodobi biblioteca.


Pereti pictati cu norisori, pat si fotolii acoperite cu tesaturi pufoase, nuante de albastru si roz pal. Decoratii cu aripioare transparente, baghete magice, pulbere cu sclipici argintiu. Accente sclipitoare cu vopsea argintie.


Orange stralucitor, verde crud si roz sunt bazele acestui curent retro al anilor '60. Pereti pictati cu motive florale, in culori saturate, armonizate cu textilele draperiilor si pernelor ce vor decora interiorul din abundenta.



Limitati piesele de mobilier la strictul necesar.
Lasati copiilor suficient spatiu in care sa-si desfasoare activitatea creativa si recreativa.