Calatoreste cu bebe in avion

Prima calatorie a copilului tau cu avionul... Mai mult decat sigur, acest lucru inseamna o sumedenie de bagaje, dintre care enumeram doar cateva: un scaun special pentru masina...

Prima calatorie a copilului tau cu avionul... Mai mult decat sigur, acest lucru inseamna o sumedenie de bagaje, dintre care enumeram doar cateva: un scaun special pentru masina, caruciorul bebelusului, un geamantan cat toate zilele cu hainute si jucarii, o punga cu scutece, o geanta de umar cu toate cele necesare micutului pe durata calatoriei. Incarcata cu toate acestea, trebuie sa treci prin aeroport si sa scapi cu bine (si) de aceasta incercare...

Calatoriile cu avionul nu sunt intotdeauna usoare (nici pentru cel mic, dar nici pentru tine), iar o mare parte din problemele care te asteapta pe parcurscul excursiei apar inca inainte ca familia voastra sa ajunga la destinatie, respectiv inca din aeroport.



Copilul poate calatori cu avionul de la varsta de trei saptamani, in bratele parintilor. Cu toate acestea, din cauza reciclarii aerului din avion si a posibilitatii de transmitere a microbilor, este preferabil ca micutul sa aiba cateva luni pana zboara pentru prima oara cu avionul.

Sfaturile practice de mai jos te vor ajuta sa faci fata cu bine "provocarilor" si sa instalezi in siguranta toate obiectele si "echipamentele" necesare bebelusului in timpul calatoriei cu avionul. Mai mult decat sigur, de acum inainte vei sti cum trebuie sa te pregatesti pentru o experienta frumoasa si fara neplaceri.



Foarte multi parinti dezbat problema luarii in excursie a scaunului de automobil pentru bebelusi.
In cazul in care, odata ajunsi la destinatie, intentionati sa calatoriti cu o masina inchiriata sau a unor prieteni, veti avea nevoie de acest obiect.

De foarte multe ori, scaunul de masina poate fi inchiriat la destinatie, insa nu stii niciodata ce calitate va avea acesta sau daca a suferit un accident care il transforma intr-un potential pericol pentru bebelusul tau.

Ca atare, noi recomandam sa il iei cu tine - este mult mai indicat ca micutul sa fie in siguranta, decat sa regreti mai tarziu.

In ceea ce priveste zborurile lungi, companiile aeriene au grija ca bebelusii sa aiba la dispozitie cosuri, leagane sau patuturi speciale.
In caz contrar, parintilor li se permite instalarea scaunului de automobil pentru micuti direct pe locul alaturat - asigura-te ca acesta va fi liber!

In momentul rezervarii sau cumpararii biletelor, informeaza-te in legatura cu facilitatile pe care le ai pentru bebelusul tau. Este important sa precizezi faptul ca vei fi insotita de micut, pentru a avea prioritate la locurile speciale pentru copii din aeronava, in cazul in care acestea exista.