Scapa de imprumuturile ipotecare mai repede!

Nu trebuie sa iti petreci toata viata achitand credite ipotecare. Urmeaza cele 10 sfaturi de mai jos, pentru a economisi semnificativ si a te bucura de noua ta locuinta cat mai repede:

Scapa
de imprumuturile ipotecare mai repede!

Nu trebuie sa iti petreci toata viata achitand credite ipotecare. Urmeaza cele 10 sfaturi de mai jos, pentru a economisi semnificativ si a te bucura de noua ta locuinta cat mai repede:

1. Mareste ritmul achitarii ratelor: Achita ratele imprumutului ipotecar de doua ori pe saptamana si vei beneficia de noi posibilitati de plata anual, care vor contribui la reducerea dobanzii.   

2. Ferma pe pozitie: Cand vine momentul de a-ti reinnoi creditul, continua cu aceeasi frecventa a achitarii, chiar daca rata dobanzii a scazut.
Desi ai putea fi tentata sa scazi frecventa platilor, pentru a micsora volumul costurilor fixe lunare, suma pe care o vei economisi pe termen lung va merita efortul.   

3. Rotunjeste cifrele: Daca suma pe care o platesti regulat pentru creditul ipotecar este complicata si te deruteaza, roaga-ti finantatorul sa o rotunjeasca. Ai putea avea impresia ca are o prea mare importanta, insa, daca platesti in plus, cat de putin, poti salva bani si ani buni din "viata" creditului tau.

4. Ridica stacheta: Daca ai sansa de a primi o marire de salariu, mareste si suma regulata pe care o platesti pentru imprumut.
Majoritatea institutiilor financiare de acordare a creditelor vor fi de acord cu schimbul de volum al platii o data pe an.

5. Plateste in avans: Inainte de consolidarea imprumutului, foloseste optiunea "pre-pay", pe care o institutie financiara ti-o pune la dispozitie, si depune o suma mica in contul creditului ipotecar. Cand finantatorul iti va calcula penalitatile in urma consolidarii imprumutului, se va baza pe acea suma mica depusa.

6. Cate un pic...: In loc sa cheltuiesti suma rambursata in urma platii impozitului anual, foloseste-o pentru achitarea creditului. Chiar daca nu este considerabila, tot e utila.

7.
La dublu: Poti reduce dobanda platita pe toata durata de viata a creditului, efectuand plati duble pentru imprumut, ori de cate ori ai ocazia. Suma pe care o platesti in plus contribuie la acoperirea celei solicitate prin credit si va avea acelasi efect precum in cazul unui program de plati saptamanale sau bi-saptamanale.

8. Libera: Nu ezita sa intrerupi contractul pentru creditul ipotecar daca ti se ofera o rata a dobanzii mai avantajoasa. Calculeaza si vei afla ca, adesea, penalitatile pe care le vei plati in urma acestei decizii sunt mai mici decat beneficiile pentru buzunarul tau.

9.
La timp: Asigura-te ca nu "sari" peste efectuarea platilor. Orice "pauza" in a-ti achita ratele, din varii motive, nu va face decat sa contribuie la cresterea dobanzii pe durata imprumutului.

10. Reinnoieste devreme: In cazul in care creditul tau urmeaza a fi reinnoit in urmatoarele luni, iar rata dobanzii pare a fi in crestere, poti lua in considerare o reinnoire timpurie. Te poti alege cu ceva penalitati, dar economiile pe termen lung isi vor spune cuvantul.