BAC 2014. Programul celui mai important examen din ţară. V-aţi pregătit?

Este al treilea an consecutiv în care cel mai important examen la nivel naţional va fi monitorizat de camere de luat vederi. Copiatul este interzis, iar notele trebuie să reprezinte nivelul de educaţie al elevilor.În anii trecuţi, la BAC au fost arestări, profesori condamnaţi şi excluşi din învăţământ, elevi şi părinţi care au dat declaraţii la secţiile de poliţie. Cine poate uita scandalul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti? Să sperăm că, în sfârşit, copiii, părinţii şi profesorii au înţeles că furtul se plăteşte.

26 – 30 mai

 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen. Elevii de la zi şi de la seral intră în focurile examenului.

30 mai

 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a. Şcoala s-a terminat, dar vacanţa se amână până în data de 11 iulie.

10 – 12 iunie

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A. Sau mai simplu, limba română, examenul oral.

11 – 13 iunie

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. Acesta e un examen dedicat celor care au studiat la şcoală într-o altă limbă decât româna, de exemplu limba maghiară.

16 – 20 iunie

Evaluarea competenţelor digitale – proba D. Cine ştie să caute pe Google!

23 – 27 iunie

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C. Sau examenul de competenţă la o limbă străină studiată în liceu.

30 iunie

Limba şi literatura română – proba E) a) – proba scrisă. De acum începe treaba serioasă. Primul examen scris sub atenta supraveghere a camerelor video.

1 iulie

 Limba şi literatura maternă proba E) b) – proba scrisă. Examenul scris în limba maghiară, germană.

2 iulie

Proba obligatorie a profilului – proba E) c) – proba scrisă. În principal, aici e vorba de matematică!

4 iulie

Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – proba scrisă. Examenul la o materie în care sunteţi specialişti.

7 iulie

Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00). Bucurie sau tragedie?

7 iulie

Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00). Lupta pentru o notă mai bună sau ultima bătălie pentru promovare.

8 -10 iulie

Rezolvarea contestaţiilor, arbitrii au ultimul cuvânt.

11 iulie

Afişarea rezultatelor finale. Momentul adevărului. Nimic nu mai poate fi salvat. Dar nu uita, întotdeauna există şi o a doua şansă.