Braşov: Abandonarea câinilor, pedepsită cu închisoare sau amendă

Braşovenii care aleg să nu-şi sterilizeze câinii vor plăti o taxă anuală pentru fiecare animal în parte. Poliţia Animalelor Braşov a început inventarierea animalelor de companie, urmând

Braşovenii care aleg să nu-şi sterilizeze câinii vor plăti o taxă anuală pentru fiecare animal în parte. Poliţia Animalelor Braşov a început inventarierea animalelor de companie, urmând apoi ca acestea să fie microcipate. Astfel se doreşte controlarea înmulţirii câinilor şi a pisicilor abandonate.

În Braşov, sterilizarea câinilor şi a pisicilor cu stăpân a devenit obligatorie, iar cei care refuză această intervenţie vor plăti o taxă anuală de 300 de lei de animal.

Potrivit noului regulament, abandonarea câinilor şi a pisicilor constituie o infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare între 6 luni la 3 ani sau amendă penală cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei, scrie adoptiicaini.ro.

O astfel de măsură s-a luat şi în Oradea, unde primarul cere sterilizarea tuturor câinilor, indiferent dacă aceştia au stăpân sau nu. Sterilizarea va fi făcută tuturor câinilor cu vârste peste 6 luni, excepţie făcând cei bătrâni sau bolnavi, cât şi cei cu pedigree.

Crezi că astfel de măsuri sunt necesare în toată ţara?

De Maia
maia