Lasagna vegetală cu spanac

O combinaţie de legume şi verdeaţă amestecate cu brânză care se topeşte şi îi dă un gust delicios. Este o reţetă rapidă, plină de savoare şi pe gustul întregii familii.

O combinaţie de legume şi verdeaţă amestecate cu brânză care se topeşte şi îi dă un gust delicios. Este o reţetă rapidă, plină de savoare şi pe gustul întregii familii.

Ingrediente


- 250 grame foi de lasagna
- 1 cană morcovi tăiaţi cubuleţe
- 1 cană dovlecel/zuchini tăiat cubuleţe
- 2 căni cu frunze de spanac
- 1 cană brânză de casă degresată
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură de unt
- 1 cană parmezan sau caşcaval ras
- 1 linguriţă de busuioc proaspăt sau uscat
- 1 linguriţă de oregano proaspăt sau uscat
- sare, piper

 

Pentru sos alb

- 200 mililitri smântână
- 2 linguri de făină
- sare
- apă sau lapte, până obţii consistenţa dorită.

 

Mod de preparare

1. Se topeşte untul în care se căleşte puţin usturoiul doar pentru aromă, după care se aruncă.
2.

Se adaugă morcovii, dovlecelul, busuiocul, oregano, sare şi piper care se înăbuşă 10 minute. La final se pun frunzele de spanac şi se mai lasă 1-2 minute pe foc.
3. Între timp se prepară sosul alb, amestecând toate ingredientele la foc mic până se îngroaşă. Pentru a-i da o aromă delicioasă se toarnă la final o jumătate de cană de parmezan şi se lasă pe foc până se topeşte.
4.
Într-o tavă unsă cu puţin ulei se aşază foile de lasagna, apoi un strat de legume, puţină brânză de casă şi puţin sos alb, iar în funcţie de câte straturi doreşti se repetă ordinea ingredientelor.
5. Deasupra se pune parmezanul rămas şi restul de sos alb, acoperindu-se cu folie de aluminiu sau foaie de copt.
6. Se introduce la cuptorul încalzit în prealabil, unde se lasă în jur de 30 de minute, iar înainte de a scoate tava de la cuptor se îndepărtează folia de aluminiu pentru ca parmezanul să facă o crustă.

Poftă bună!