Dileme in decorarea dormitorului

Daca esti fericita posesoare a casei la care toti visam, sunt convinsa ca te gandesti sa o decorezi dupa bunul plac.

Daca esti fericita posesoare a casei la care toti visam, sunt convinsa ca te gandesti sa o decorezi dupa bunul plac.

Insa, daca nu esti scolita in acest domeniu, cu siguranta vei avea nevoie de niste sfaturi pe care sa le pui in aplicare.

Cei de la iVillage.com s-au gandit la tine si au pus cap la cap cateva idei in acest sens.

Ce fel de pat sa cumpar pentru a-mi mari dormitorul?


Un pat simplu, dintr-o platforma de lemn cu partea de la capatai putin adancita si cu picioarele ascutite este alegerea potrivita pentru un dormitor mai putin spatios. Cauta un pat care sa nu aiba rama mai mare decat salteaua, astfel iti va fi mult mai usor sa-l ocolesti.


Mai multa lumina in dormitorul meu


Majoritatea dormitoarelor au nevoie de cel putin doua lampi, ideal de acelasi fel, amplasate de o parte si cealalta a patului, suficiente pentru a asigura lumina necesara acestui spatiu. Insa, daca acestea nu sunt de ajuns mai poti amplasa una pe biroul sau pe toaleta din incapere.

Daca locul nu-ti permite, poti recurge la lampitele aplicate pe perete, pozitionate de o parte si de alta a marginilor de la pat. Se gasesc in diferite forme si marimi si pot fi usor asortate cu restul obiectelor din camera.


Ce fel de covor sa folosesc?


Moda covoarelor persane, la care tineau foarte mult parintii nostri, a cam trecut. Acum, designul interior se bazeaza pe detalii cat mai mici si spatiu cat mai mare.

Daca nu vrei ca parchetul din dormitorul tau sa fie neacoperit, ideal este sa-ti achizitionezi un covoras mic pe care sa asezi patul.

Orienteaza-te in asa fel, incat, patul sa fie mai ingust decat covorasul, astfel ca atunci cand cobori din el sa nu iei contact direct cu parchetul.

Daca vrei sa folosesti un covor pe care deja il ai, dar este prea mare, il poti taia in doua bucati egale pe care sa le pui de-o parte si de alta a patului.

Unde-mi pun toate lucrurile?


Este bine stiut faptul ca niciodata nu este suficient loc intr-o casa. Este imposibil sa nu te enervezi intr-o zi pentru ca ai descoperit ca nu ai loc pentru anumite obiecte la care tii foarte mult.



Tinand cont de acest aspect, in momentul in care te decizi sa-ti achizitionezi un pat, ai grija ca acesta sa aiba sertar.

Acest spatiu este foarte folositor. Acolo iti poti pune o sumedenie de lucruri, de la lenjeria de pat, la lenjeria intima, etc.