Decoreaza-ti casa in culorile toamnei!

Toamna este anotimpul plin de culoare si nostalgie... Acum, mai mult ca oricand, simti nevoia de caldura si confort in casa ta, iar culorile tomnatice sunt perfecte...

Toamna este anotimpul plin de culoare si nostalgie... Acum, mai mult ca oricand, simti nevoia de caldura si confort in casa ta, iar culorile tomnatice sunt perfecte pentru a-ti incalzi vizual atmosfera din interiorul casei tale.

De la galben pal, trecand printr-o multitudine de nuante incandescente, paleta cromatica atinge note de chihlimbar si maroniu fin de ciocolata, cu accente poleite in auriu. Aceasta gama larga de nuante creeaza un decor linistitor, preferat in general de persoanele care au un job foarte stresant.



Este o oaza de calm si armonie, o pauza relaxanta pentru ochi, ce te face sa te simti "acasa". De regula, se merge pe culori apropiate, fara contraste mari, doar in anumite locuri cateva zone mici de accent, care pun in valoare restul ambiantei. Vei spune ca e usor sa decorezi cu crem si maro, dar este foarte important cum innobilezi aceste nuante, cum le faci sa straluceasca.

Exista o multitudine de tonuri si nuante de crem - in limbajul pictorilor se numesc "gri-uri colorate". Cand le folosesti, trebuie sa tii cont de faptul ca unele sunt reci, altele calde.
De exemplu, daca te hotarasti sa mergi pe dominanta calda, foloseste gri-uri calde.

Pentru ca armonia sa fie desavarsita intr-o incapere, cand vine vorba de culori, trebuie sa respecti o mica regula: sa ai nuanta dominanta, ceea ce inseamna ca o culoare trebuie sa se regaseasca peste tot. De exemplu, daca parchetul are o culoare inchisa care bate mai mult spre rosiatic, atunci cremul peretelui va avea un pic mai mult rosu (fara sa devina roz), iar mobila va fi maro, cu o nuanta mai deschisa decat parchetul.


Apoi, bineinteles, vin accentele: orange, galben, poate chiar si un verde cald la covorase, draperii, tablouri etc. Nu trebuie sa abuzezi de orice nuanta de crem pentru ca astfel totul va fi fad si fara viata. Din contra, daca folosesti aceasta culoare in texturi fine (zugraveala decorativa, tapet) ea va oferi camerei tale un aer nobil, pretios.

Tot pe aceeasi linie, de stralucire pretioasa, este ambra, o culoare de miere-caramel, care se potriveste foarte bine pe obiecte din sticla, pentru ca filtreaza lumina, incalzind-o.
Se poate regasi pe un corp de iluminat, vaza sau vitralii. Poate fi pusa in valoare langa un mobilier inchis, in combinatie cu alb lucios.