Cum arată deserturile de Crăciun în întreaga lume

Fiecare țară are propriile tradiții alimentare de sărbători. Crăciunul și Anul Nou sunt evenimente speciale în culturile multelor națiuni și fiecare dintre ele are propriul meniu de sărbători.

 

Cum arată deserturile de Crăciun în întreaga lume:

Franța

În Franța, se mănâncă așa-numitele "yule log" (bûche de noël). Acest desert este o ruladă, iar tradiția vine din evul mediu când oamenii ardeau un buștean de Crăciun.

De obicei, este aranjat astfel încât să semene cu un copac tăiat, iar pe el se pune opțional și zahăr pudră care arată ca zăpada.

Anglia

Decembrie este perioada în care fiecare familie din Anglia mănâncă budinca de Crăciun. Desertul se gătește cu câteva săptămâni înainte de Crăciun și se ține într-un loc rece. Este servit în prima zi de Crăciun.

De cele mai multe ori, această budincă are fructe uscate și nuci.

Scoția

Scoțienii adoră dulciurile. Fiecare sărbătoare are un desert specific. De Crăciun, se coc budinci, prăjituri cu mere și se face cranachan, un desert cu frișcă. Include fulgi de ovăz, whisky, miere și zmeură. Se servește în pahare.

Este interesant că oamenii din restaurante trebuie adesea să amestece singuri cranachan: ospătarii doar lasă ingredientele necesare pe masă.

Irlanda

Pe mesele de sărbătoare irlandeze, puteți vedea un desert neobișnuit: tort Guinness. Chiar dacă această combinație pare incredibilă, este preparat cu bere neagră. Dar desertul în sine nu este deloc amar.

Australia

În Australia, Crăciunul vine în mijlocul verii. Acesta este motivul pentru care desertul pe care îl fac nu are nicio legătură cu iarna. Biscuiții numiți rocky road/drum stâncos sunt dulci și sunt făcuți din ciocolată cu lapte și marshmallows.

Mexic

În America de Sud și America Centrală, au un tort cu adevărat popular numit tres leches. Evident, folosesc 3 tipuri de lactate pentru a o prepara.

Portugalia

Este greu să-ți imaginezi Crăciunul în Portugalia fără tradiționalul lor bolo rei. Acesta este un simbol al sezonului în Portugalia și este servit în toată luna decembrie până pe 6 ianuarie.

Prăjitura arată ca o coroană cu fructe dulci și nuci deasupra.

Grecia

Melomakarona provine din Grecia și este un desert obișnuit de Crăciun. Sunt niște cookie-uri dulci cu miere.

Ungaria

În Ungaria, au o prăjitură tradițională numită Dobos. Acesta constă în 6 straturi de biscuiți cu cremă de ciocolată și caramel.

Letonia

În Letonia, precum și Estonia și Finlanda, de Crăciun, vei avea cu siguranță șansa să mănânci prăjituri numite piparkūkas. Conțin ghimbir, piper și alte condimente.

Italia

De Crăciun, poți mânca panettone sau pandoro. Se spune că italienii sunt împărțiți în 2 grupuri aflate în conflict, în funcție aceste 2 tipuri de produse de patiserie pe care le preferă.

Panettone
este un cozonac ușor, dulce și cu fructe. Versiunea romantică a originii acestui desert spune că un ucenic al unui brutar l-a inventat pentru iubita lui.

Pandoro este pâine dulce de drojdie care arată ca o piramidă și a fost creată în Verona.

MAI MULT DESPRE: acasa, Craciun, deserturi