Ciocolată de casă cu alune şi stafide

Ai poftă de o ciocolată bună în care să adaugi ingredientele pe care le adori? Descoperă această reţetă simplă, rapidă şi extrem de gustoasă.

 

 Ai poftă de o ciocolată bună în care să adaugi ingredientele pe care le adori? Descoperă această reţetă simplă, rapidă şi extrem de gustoasă.

Ingrediente

125 gr apă 500 gr zahăr 1 pachet unt 1 pungă lapte praf ( de 500 de gr ) 4 linguri cacao, esență ( de preferabil de rom ), alune, stafide

Mod de preparare

Se pune într-o oală apa și zahărul topit la foc mic.

Se amestecă până ce conținutul devine ca un sirop , apoi se ia oala de pe foc. Apoi se adaugă untul și cacaua în siropul obținut și se amestecă până se topește de tot și până această cremă devine mai densă. Între timp se dă laptele praf prin sită. Se lasă siropul să se racească puțin . La final, se ia laptele praf şi se amestecă cu siropul, până se îngroaşă, devenind ca o pastă.
Se adaugă nuca, stafidele. Ciocolata astfel obţinută se întinde pe un platou sau pe foi de napolitane şi se pune la frigider până se întăreşte.