5 reţete de îngheţată pe care le faci în 10 minute

Când este foarte cald afară, nimic nu te răcoreşte mai bine decât o îngheţată. Îţi recomandăm câteva reţete de îngheţată pe care le faci foarte repede!

Dacă ai un aparat de făcut îngheţată atunci poţi să faci sorbeturi şi combinaţii de îngheţată cremoasă cu lactate într-un timp foarte scurt. Însă, ce te faci dacă nu ai acest aparat minune care face singur îngheţata, dar ai poftă de îngheţată sănătoasă făcută în casă?

Un blender puternic de mână poate să te ajute să obţii o îngheţată delicioasă cu care să te răsfeţi în serile călduroase de vară.

Iată câteva mici pregătiri pe care să le faci din timp pentru a te asigura că poţi să-ţi faci îngheţata atunci când pofteşti la ea:

1. Păstrează în congelator banane decojite şi tăiate. Pune bucăţile de banană într-o pungă de plastic sigilată şi ţine-o mereu la congelator. Cu ajutorul bananelor congelate, înghetaţa ta va fi mereu cremoasă!
2. Pune la congelator fructe de pădure!

1. Îngheţată de banane congelate

Ai nevoie doar de bananele de la congelator pe care să le mixezi în robotul cu lama S până când obţii o îngheţată cremoasă. Este cea mai simplă reţetă de înghetaţă fără zahăr, fără lactate şi fără ouă. Dacă păstrezi bananele la congelator o vei prepara în mai puţin de 10 minute, astfel încât o ai pregătită pentru serile caniculare în care ai poftă de ceva răcoritor şi dulce.

2. Îngheţată de ciocolată şi unt de arahide

Ai nevoie de:

  • banane congelate
  • cacao
  • unt de arahide.

Se mixează toate ingredientele în robot şi obţii o îngheţată delicioasă de ciocolată. Este o reţetă ideală pentru iubitorii de ciocolată, dar şi pentru cei care urmează un regim vegan.

3. Îngheţată de fructe de pădure

Ai nevoie de:

  • banane congelate
  • fructe de pădure congelate.

Se mixează toate bananele şi fructele de pădure până când obţii o îngheţată cremoasă şi acrişoară. Este ideală pentru persoanele care iubesc sorbeturile.

4. Îngheţată pe băţ cu banane şi ciocolată

Ai nevoie de:

  • 2 banane
  • 1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao
  • miere de albine, după gust
  • fulgi de cocos
  • fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.

Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se înveleşte fiecare îngheţată în hârtie de copt, se pune într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.

5. Îngheţată de mango

Ai nevoie de:

  • banane congelate
  • bucăţi congelate de mango
  • puţină zeamă de lime.

Se mixează amândouă ingredientele până când obţii o îngheţată cremoasă.