20 de idei pentru a amenaja un birou într-un spațiu mic

Doar pentru că ai o locuință mică nu înseamnă că nu poți avea un spațiu de lucru frumos amenajat. Există soluții pentru a "strecura" un birou chiar și în cele mai mici încăperi.

Iată 20 de idei din care să te inspiri:

Birou în bucătărie

Este suficient să fixezi în perete un raft ce pare o extinde a blatului pentru a obține un mini-spațiu de lucru în bucătăria ta.

Birou pe cadru metalic

Alege un birou pe cadru metalic subțire, care va ocupa puțin spațiu și îți va permite să obții o zonă de lucru interesantă.

Lucrează stând în picioare

În mod sigur ai auzit că statul pe scaun este nociv pentru sănătatea ta. Tocmai de aceea a apărut trendul foarte practic de a lucra stând în picioare. Îți poți face un înălțător interesant pentru laptop folosind țevi de cupru.

Poliță de lucru în bucătărie

Nu ai nevoie de o masă pentru a-ți amenaja un birou. Este suficientă chiar și o poliță pe care să o fixezi pe un perete din bucătărie. Vei obține un spațiu de lucru cochet și modern.

Mobilier vintage

O masă consolă veche este ideală pentru a-ți amenaja un birou mic. Poți găsi console vechi, restaurate, care arată excelent, mai ales în combinație cu un scaun cu design modern.

Folosește o masă veche

Nu este necesar să investești într-un birou nou. O masă veche se poate integra perfect în decor, mai ales dacă o asociezi cu alte elemente asemănătoare. Ocupă mai puțin spațiu decât un birou clasic și vei economisi și bani.

Birou în dulap

O idee inedită, potrivită pentru amenajarea unui mic birou în dormitor. Transformă raftul dulapului într-un spațiu de lucru interesant și nonconformist.

Birou și spațiu pentru depozitare

Folosește spațiul limitat din locuința ta și pe verticală, pentru a obține mai multe locuri pentru depozitare. Un astfel de raft de perete care poate fi folosit și pe post de birou este o variantă interesantă.

Birou în dormitor

Poți să-ți așezi un birou într-unul dintre colțurile libere ale dormitorului. Atunci când nu folosești biroul ca spațiu de lucru, îl poți transforma într-o măsuță de toaletă.

Poliță pliabilă

Acest birou extrem de mic este, de fapt, o poliță pe care o poți ridica atunci când nu lucrezi. Ocupă puțin spațiu, fiind potrivită pentru locuințele foarte mici.

Birou pe balcon

Și balconul poate fi transformat cu succes într-un birou inedit. Nu este necesar să pui un birou propriu-zis pe balcon, ci este suficientă fixarea unui blat de lucru pe unul dintre pereți.

Birou pe colț

O nișă în dreptul ferestrei arată bine, dar irosește inutil spațiul. Poți folosi o zonă care altfel ar fi rămas neutilizată dacă fixezi o poliță lată pe care să o folosești pe post de birou.

Birou transparent

O altă soluție excelentă pentru spațiile mici sunt birourile transparente. Acestea creează iluzia unui spațiu mai larg.

Scaun de birou transparent

Pentru a profita și mai multe de efectele materialelor transparente asupra unei camere mici, poți investi nu numai într-un birou transparent, ci și într-un scaun din același material.

Polițe pe pereți

O cameră minusculă poate fi transformată foarte ușor într-un birou dacă fixezi o poliță de lemn pe pereți. Vei avea suficient spațiu de lucru pe blatul lung, care poate fi folosit și pe post de masă.

Blat din lemn

Nici nu trebuie să ai un birou! Așază un blat de lemn peste două mici dulapuri pentru a obține un birou care are foarte mult spațiu pentru depozitare. 

Birou demontabil

Acest birou este unul care se poate demonta rapid atunci când nu îl folosești. Are la îmbinări balamale care permit pliarea biroului și lipirea acestuia de perete.

Birou minuscul

Chiar și o mică nișă din locuința ta poate deveni cu succes un birou inedit. O demonstrează acest exemplu de spațiu de lucru minuscul, dar cât se poate de practic.

Birou de tip bar

Transformă un colț al camerei într-un birou interesant, de tip bar. Fixează o poliță înaltă pe pereții care formează colțul și așază scaune pentru bar. Este o soluție pentru a obține un birou pentru mai multe persoane.

MAI MULT DESPRE: decor, acasa, birou, casa, amenajari