10 joburi pe care le poti face de acasa

Daca locuiesti intr-o zona izolata sau nu te poti obisnui unui program de la noua la cinci, asta nu inseamna lipsa unei cariere de succes. Iata cateva sugestii pentru joburi pe care le poti face de acasa si de la care poti avea realizari profesionale remarcabile.

Daca locuiesti intr-o zona izolata sau nu te poti obisnui unui program de la noua la cinci, asta nu inseamna lipsa unei cariere de succes. Iata cateva sugestii pentru joburi pe care le poti face de acasa si de la care poti avea realizari profesionale remarcabile.

Joburi de acasa: Web developer


Elena Baltag are 33 de ani si sta acasa si lucreaza. Realizeaza siteuri si tot felul de aplicatii pe internet. Ea a terminat o facultate umanista, insa in timp a descoperit ca ii place foarte mult sa lucreze la computer, mai ales sa creeze. De aceea, este fericita cu ce face. Spune ca de promovare se ocupa sotul ei, iar ea face cam doua-trei pagini web pe luna, ceea ce inseamna ca are un castig de aproape 2.500 de lei.

Joburi de acasa: Traducator tehnic


Daca esti de formatie tehnica, de exemplu ai terminat Facultatea de Constructii si mai stii si o limba straina (de exemplu engleza sau germana), atunci ai toate sansele sa lucrezi pentru o editura. Sunt edituri care se intereseaza de oameni capabili sa traduca manuale tehnice, iar tu poti primi un astfel de proiect, pentru care sa primesti un salariu decent.

Joburi de acasa: Culegator texte


Desi pare paradoxal, inca mai sunt scriitori care isi redacteaza textele de mana, nu la computer. Iar aceste persoane au nevoie de cineva care sa le transcrie textele la calculator.
De ce sa nu o faci chiar tu, mai ales daca ai rapiditate, nu faci greseli de ortografie si intelegi ca trebuie sa te incadrezi intr-un termen-limita?

Specialist in relatii publice


O astfel de persoana poate sa lucreze cu succes de acasa, indiferent unde este aceasta situata. Cu o baza de date bine organizata, cu o agenda de telefoane corecta si actualizata, comunicatele de presa pot fi trimise de oriunde. Sumele primite difera de la caz la caz, in functie de importanta proiectului in care te implici. Oricum, se poate castiga lunar o suma decenta – in jur de 2.000 de lei sau chiar mult mai mult, in functie de efortul depus si de creativitatea de care dai dovada.

Joburi de acasa: Designer grafician


Sunt firme care pun foarte mare accent pe grafica – tabele, grafice, harti, brosuri, sigle. Cei care stiu sa lucreze cu astfel de programe la calculator si care mai sunt si inventivi, au mari sanse sa castige destul de bine.
In functie de proiect, se pot castiga bani frumosi. Pentru cineva talentat si rapid – 3.000 de lei lunar.

Bucatareasa


Pare ciudat sa fii bucatareasa de acasa. Insa sunt foarte multi oameni care prefera sa cumpere mancare gatita, pentru a o manca la serviciu in loc sa mearga la un restaurant. E mai ieftin, mai comod si mancarea vine direct la birou. Daca esti o bucatareasa excelenta, poti face din asta o afacere de succes. Ai insa nevoie de ceva ajutoare si de o promovare ca la carte.

Vanzator de produse cosmetice sau de nutritie


Este suficienta o cautare pe Internet pentru a gasi ofertele unor firme care au nevoie de distribuitori de cosmetice sau de produse de nutritie. Se castiga la comision, motiv pentru care trebuie sa fii perseverenta si sa ai o retea de prieteni foarte larga. Mai ai nevoie si de putere de convingere, fara a fi agasanta.

Joburi de acasa: Maseuza


Masajul reduce stresul, relaxeaza muschii, te ajuta, practic, sa te simti bine. O diploma care sa ateste ca esti maseuza "cu carte" poate contribui la ingrosarea clientelei.
Insa cel mai important este sa stii cum anume sa faci masajul, astfel incat clientul sa revina. Un masaj poate sa coste si 50 de lei noi, iar daca ai mai multi clienti pe zi, sumele obtinute sunt suficiente pentru un trai linistit.

Meditator


Chiar daca nu este o meserie oficiala, poti sa castigi bani buni, mai ales daca esti foarte priceput la materia pe care o predai. Cei mai cautati sunt profesorii de limba romana, engleza si cei de matematica. Insa meditatii se pot gasi indiferent de materia pe care o predai. Trebuie doar sa te interesezi la scoli de copii care au probleme si sunt in pragul corijarilor. O meditatie de doua ore ajunge si la 50 de lei, in functie de renumele profesorului.

Joburi de acasa: Blogger


Nici aici nu este vorba despre o meserie oficiala. Insa daca ai un blog care atrage multi cititori si ai trafic, poti sa faci bani destul de usor, din reclame. Asta inseamna sa scrii zilnic, sa ai subiecte interesante, sa raspunzi la comentarii, sa incerci sa ai o comunicare cat mai buna cu cei care te citesc si sa te adaptezi mereu cerintelor.
Insa ai nevoie si de o promovare agresiva.