Primul incarcator pentru bateriile alcaline

Compania americana Hammacher Schlemmer a pus in vanzare singurul incarcator de baterii alcaline. Bateriile - pe care, dupa ce se termina, le aruncam - vor putea fi incarcate si refolosite...

Compania americana Hammacher Schlemmer a pus in vanzare singurul incarcator de baterii alcaline. Bateriile - pe care, dupa ce se termina, le aruncam - vor putea fi, de acum, incarcate si refolosite de maximum 10 ori.

Tipurile de baterii alcaline care pot fi reincarcate cu ajutorul acestui dispozitiv sunt: AAAA, AAA, AA, C, N, D, 6V si 9V.
Incarcatorul foloseste un microprocesor care detecteaza tipurile de baterii, precum si starea lor inainte de incarcare. Se pot incarca patru baterii deodata, indiferent de dimensiuni sau de tipul bateriilor, un voltmetru incorporat masurand puterea fiecarei baterii si afisand starea de incarcare cu ajutorul celor patru LED-uri.



Incarcatorul pentru baterii costa insa cam mult: 70 de dolari, adica 170 de lei. Avand in vedere faptul ca, in prezent, acumulatorii (care se pot refolosi de cateva sute de ori) sunt mai mult decat accesibili, cumpararea unui incarcator pentru bateriile alcaline nu se prea justifica. Cu aceiasi bani se poate cumpara un set de patru acumulatori de tip AAA (sau R6) cu incarcator si... ne mai raman bani si de o cafea (eventual servita intr-un local scump!).

Din pacate, unele inventii vin mai tarziu decat ar trebui.
Incarcatorul pentru baterii ar fi fost foarte util - si mai mult ca sigur ca multa lume l-ar fi cumparat - cu cativa ani in urma, cand acumulatorii nu se prea gaseau, erau foarte scumpi si un incarcator pentru acumulatori costa foarte mult. Dar cand ai posibilitatea sa cumperi, cu bani mai putini, un incarcatori pentru acumulatori, de ce ai investi intr-un incarcator pentru baterii?