A început X Factor România! Video

Începând de azi, toate weekend-urile vor sta sub semnul factorului X. În fiecare sâmbătă şi duminică, Antena 1 va difuza show-ul X Factor. Mihai Morar, Paula Seling şi Adrian Sînă (Akcent) sunt cei care vor căuta şi vor găsi factorul X în România pentru a-l premia cu 200.000 de euro.

Începând din această  sâmbătă, toate weekend-urile vor sta sub semnul factorului X. În fiecare sâmbătă şi duminică, Antena 1 va difuza show-ul X Factor. Mihai Morar, Paula Seling şi Adrian Sînă (Akcent) sunt cei care vor căuta şi vor găsi factorul X în România pentru a-l premia cu 200.000 de euro. Cel mai mare show de divertisment din lume este prezentat de Răzvan şi Dani, prietenii de nedespărţit de la matinalul "Neatza cu Răzvan şi Dani" de pe Antena 1. 

Formatul X factor se diferenţiază de alte show-uri din lume, prin faptul că juriul, format din personalităţi reprezentative din domeniul muzical, nu doar aleg finaliştii, ci îi şi îndrumă.

Pe parcursul emisiunii, juriul se transformă din judecători în adevăraţi mentori.

Lansat în Mare Britanie în 2004 de Simon Cowell, spectacolul a cucerit lumea întreagă, astfel că, în iunie 2011, a ajuns la un număr de 53 de câştigători ai formatului, printre care şi Leona Lewis, vocea care a revigorat scena muzicală britanică. Formatul emisiunii a fost rapid achiziţionat de televiziuni din întreaga lume.


Cluj, Timişoara, Constanţa, Iaşi şi Bucureşti au fost oraşele care i-au reunit pe toţi cei care au dorit să le demonstreze Paulei Seling, lui Mihai Morar şi lui Adrian Sana că au factorul X. Dintre cei 600 de concurenţi, 200 s-au calificat în etapa taberei de pregătire, iar dintre aceştia, doar 24 vor lua parte la semifinale.