Scandal regal. Prinţul Nicolae nu renunţă la moştenirea Regelui Mihai. Rămâne în arenă

Într-un interviu publicat de cotidianul ”Evenimentul zilei”, prinţul lasă să se înţeleagă faptul că va face tot posibilul să fie reprimit la Palatul Elisabeta
Principele Nicolae nu se lasă. Cu o zi înainte de sărbătorirea a 135 de ani de la instaurarea monarhiei, eveniment festiv desfăşurat în acest weekend la Sinaia şi patronat de Principesa Margareta, cotidianul ”Evenimentul zilei” publică un interviu cu principele dezmoştenit de Regele Mihai.
Interviul a fost realizat de unul dintre cei mai importanţi jurnalişti români, iar ieşirea publică a Prinţului Nicolae arată că acesta nu a renunţat la lupta pentru drepturile sale în Casa Regală a României.
Această confruntare se poartă numai şi numai la nivel simbolic, fără ciocniri deschise, în limitele unor mişcări strategice fine, a unui discurs pozitiv şi diplomatic, fără referiri la persoane.
E o bătălie surdă, purtată în interiorul uneia dintre cele mai influente familii din România. La mijloc, e şi o avere ce depăşeşte 100 de milioane de euro.
”Dacă într-adevăr a fost o decizie bazată pe ceva concret, o voi respecta, aşa cum îl respect şi pe Rege, atât din poziţia de fost prinţ al României, dar mai ales ca nepot al său. Mi-am asumat cu demnitate, deşi m-a surprins, înscrisul din documentul respectiv şi am ales să le las românilor posibilitatea de a trage concluzii cunoscându- mă pe mine şi activitatea din cei 3 ani ca principe”, a comentat Prinţul Nicolae pentru ”Evenimetul zilei”, decizia Regeleui Mihai de a-l dezmoşteni.