Rezultate Evaluare Națională 2016. Notele au fost afișate pe edu.ro

Absolvenții clasei a VIII-a află astăzi rezultatele obținute la Evaluarea Națională.
Notele au fost afișate pe site-ul evaluare.edu.ro începând cu ora 16:00.

Prima probă a evaluării naţionale, la limba şi literatura română, a fost susținută pe 27 iunie. Elevii care aparţin minorităţilor naţionale au susținut evaluarea la limba maternă pe 28 iunie 2016. Ultima probă, cea la matematică, a fost susținută pe 29 iunie, iar primele rezultatele au fost afişate pe 1 iulie, după ora 16:00.

În aceeaşi zi, în intervalul 16:00-20:00, se depun contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 2-4 iulie.
Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 5 iulie, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Evaluare Națională 2016 nu s-a desfășurat fără controverse.
Câţiva părinţi, alături de copii, s-au strâns joi dimineaţa la Ministerul Educaţiei, nemulţumiţi de punctul 6, subiectul I, de la proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, despre care spun ei că a fost unul neclar şi a încurcat elevii.

Însă, în opinia ministerului, punctul care a dus la discuţii „este complet formulat, enunţul este clar, fără ambiguităţi şi permite un singur răspuns corect”, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri seara agenţiei Mediafax.