10 metode prin care barbatii evita sa spuna "Te iubesc"

Probabil ca este, in egala masura, una dintre cele mai mari enigme ale comportamentului masculin si una dintre marile diferente dintre femei si barbati.

Probabil ca este, in egala masura, una dintre cele mai mari enigme ale comportamentului masculin si una dintre marile diferente dintre femei si barbati. Daca femeile sunt expansive si deschise, marturisindu-si sentimentele de cele mai multe ori fara retineri si fara a se impiedica in cuvinte, in situatii similare, barbatii dau impresia ca si-au inghitit limba.

Motivele sunt diverse, insa nu inseamna ca, daca te regasesti in aceasta situatie, partenerul tau nu simte acelasi lucru pentru tine. Poate ca asteapta, pur si simplu, momentul optim pentru asemenea declaratie.

Intre timp, iata care sunt cele mai frecvente modalitati pe care le foloseste cand doreste sa se eschiveze... desi - cine stie? - poate cuvintele "magice" i-au venit, nu o data, pe buze.

Raspunde cu o replica prin care nu isi ia nici un angajament

Acest lucru se poate intampla mai ales atunci cand te grabesti sa-i faci "marea declaratie" si nu a trecut mult timp de la debutul relatiei (chiar asa, de ce te grabesti?). In masura in care el nu simte ca, in ceea ce-l priveste, ar fi sosit momentul sa-ti spuna acelasi lucru, incearca sa se eschiveze printr-o afirmatie care implica mai putin angajament: "Tin foarte mult la tine" sau "Insemni foarte mult pentru mine".

Nu te descuraja si nu te bosumfla; ai confirmarea faptului ca nu-i esti indiferenta si, probabil, in curand vei auzi de la el ceea ce iti doresti.

"Detensionarea atmosferei"

Chiar daca le sunt (sa zicem) inferiori femeilor la acest capitol, barbatii au si ei intuitie. Nu de putine ori se intampla sa anticipeze momentul in care li se va spune "Te iubesc". Poate simt ca sunt priviti altfel, poate ca femeia arboreaza (inconstient) o mina placut misterioasa, cu aerul ca urmeaza sa dezvaluie ceva important...

In situatia in care, simtind ca deocamdata nu este pregatit pentru a-ti raspunde la fel sau nu doreste ca tu sa pronunti sintagma respectiva, se va stradui sa-ti distraga atentia si sa creeze o atmosfera relaxata - de obicei, spunand o gluma sau facandu-ti un compliment.

Probabil ca-ti vei da seama de stratagema lui, dar este mai bine sa pretinzi ca nu ai observat nimic.

Iti face o marturisire

Poate ca ii este inca teama sa-ti spuna ca te iubeste, dar, cu siguranta, este un tip serios, profund si tine foarte mult la tine. Este posibil ca in primul moment sa nu vezi lucrurile la fel, pentru ca simti ca asteptarile ti-au fost inselate.

Dar daca, in replica la "Te iubesc", el incepe sa-ti vorbeasca despre o serie de probleme intampinate in relatiile anterioare si retinerile sale, ar fi bine sa-l asculti cu atentie si sa incerci sa-l intelegi.