Vara fără transpiraţie! Tratamentul cu toxină botulinică te scapă de transpiraţia excesivă

Tratamentul cu toxină botulinică pentru transpiraţia excesivă axilară este cel mai bun şi cel mai rapid. Efectele se instalează în câteva zile inhibând total transpiraţia în zona respectivă pentru aproximativ 9-12 luni. Practic recomandarea medicului dermatolog Daniela Căţănaş este de a efectua acest tratament doar o dată pe an.

Hiperhidroza este termenul medical pentru transpiraţia în exces faţă de cea necesară în mod normal pentru reglarea temperaturii corporale. Este un simptom frecvent care produce foarte mult disconfort pacientului.Afecţiunea debutează în copilărie sau adolescenţă şi poate afecta orice regiune a corpului.

Hiperhidroza poate fi idiopatică sau secundară diverselor afecţiuni (metabolice, nervoase, stări febrile, tratamente medicamentoase). Într-o formă severă, afectează viaţa pacientului şi confortul acestuia, îi îngreunează contactele sociale şi profesionale, uneori chiar şi în prezenţa unei igiene riguroase. Există trei tipuri de hiperhidroză: indusă emoţional (afectează în principal zona axilară, palmele şi plantele), hiperhidroza localizată şi generalizată”, a explicat dr.
Daniela Căţănas.

Deşi există mai multe metode de tratament, cum ar fi cele locale pe bază de antiperspirant, tratamente chirurgicale sau prin iontoforeza, dr. Daniela Căţănaş susţine că tratamentul cu toxină botulinică este unul dintre cele mai eficiente. “Prin injectarea toxinei sunt scose din funcţie glandele exocrine sudoripare. Efectul durează până la 8-9 luni, în funcţie de locul injeţiei, doza administrată şi reactivitatea individuală.Procedura constă în injectarea a aproximativ 30- 50 unităţi de toxină botulinică în 15-20 de puncte diferite care să acopere întreaga arie afectată.

Toxina botulinică se poate folosi şi în cazul hiperhidrozei palmare şi faciale dar rezultatele nu sunt la fel de bune”, susţine dr. Daniela Cătănaş. Cabinetul este situat pe str. Puţul lui Zamfir nr 37; tel: 0729.974.824.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod