Povestea organizatorilor care fac cele mai tari petreceri și evenimente pentru copii: Află secretele lor! Interviu cu Mădălina Râpanu- BluParty.ro

Organizarea de petreceri este plină de culoare și voie bună, dar nu lipsită de provocări. De la decor, muzică și jocuri, oamenii care se ocupă să-i distreze pe cei mici trebuie să fie atenți să nu scape din privire nici un detaliu pentru ca fiecare petrecere să fie un moment memorabil.

Am stat de vorbă cu Mădălina Râpanu, Managerul BluParty, echipă lider în organizarea de petreceri și evenimente pentru copii, și am aflat care e povestea lor, de unde au început acum mai bine de 13 ani, câți animatori sunt în echipă și cum au ajuns să găsească rețeta distracției!

Cine sunt BluParty?

Noi ne considerăm cea mai râvnită gașcă de organizat evenimente pentru copii, aniversări și nu numai! Suntem o echipă veselă formată din 11 angajați la birou, și aproximativ 40 de colaboratori, cu care lucrăm în funcție de proiect, toți foarte pasionați de ceea ce facem. Mai presus de orice, deși diferiți, suntem prieteni, iar asta sporește energia pozitivă pe care încercăm s-o transpunem în fiecare petrecere. Suntem primii din România care aducem la un loc evenimente cu personaje de poveste, piese de teatru special create pentru copii și despre copii, bazate pe concepte unice și decorațiuni personalizate, dar ne ocupăm și de închirierea de echipamente și recomandarea locației potrivite, în funcție de eveniment. Susținem copilul din fiecare om prin voia bună pe care o dăruim cu fiecare moment pe care îl creăm, iar în cei 13 ani de experiență am reușit să împărțim zâmbete către sute de copii, la peste 10.000 de evenimente.

Cum a apărut BluParty și ce semnifică brandul astăzi?

Povestea BluParty a început în 2005 cu ajutorul fondatoarei Dana Bănică, sub forma unui boutique de servicii pentru copii, într-o nișă care abia prindea contur pe atunci. Cu un background în domeniul serviciilor pentru copii, Dana a continuat să crească echipa BluParty, și, câțiva ani mai târziu, când a decis să-și deschidă un nou business, mi-a predat ștafeta mie. Astfel, după două luni de training intens alături de Dana, am trecut de la postul de Consultant în super petreceri la cel de Manager General. In 2015, când Dana s-a hotărât să vândă compania, pentru că îmi plăcea enorm ceea ce făceam, împreună cu Alexandra Timofte - actriță și Creative Manager și Andreea Benasich - Office Manager am reușit să preluăm noi businessul. Astăzi, spunem cu mândrie că BluParty înseamnă dăruire, experiență, creativitate și multă dragoste pentru copii.

Punem accent pe calitatea experienței oferite, iar asta pornește de la relația cu clienții și colaboratorii, până la costumele animatorilor, fiecare detaliu din decorul oricărei petreceri, și, desigur, feedback-ul de la prichindei și participanți.

Câți animatori aveți până în prezent?

Suntem la curent cu tot ce-și doresc copiii, astfel știm că de la o petrecere nu au cum să lipsească mult îndrăgiții animatori, care sunt punctul principal de umor și bună dispoziție pentru cei mici. Am început cu aproximativ 6 animatori, iar în prezent numărul a ajuns la 40 de animatori, care interpretează peste 100 de personaje. De la Minnie și Mickey Mouse, la Darth Vader sau Minioni, toți animatorii BluParty sunt actori profesioniști, pe care i-am adus în echipă pe baza experienței în acest rol, dar și în lucrul cu cei mici. Le oferim acestora traininguri de improvizație și gestionare a emoțiilor, pentru a ști cum să reacționeze indiferent de situațiile imprevizibile pe care cei mici le pot crea. Astfel, animatorii BluParty devin adevărați entertaineri, în preajma cărora copiii se simt bine și în siguranță, lucru pe care părinții îl apreciază foarte mult. Programul de animație include cele mai distractive jocuri și provocări, de la modelarea baloanelor, până la pictura pe față, activități extrem de adorate de cei mici.



Ce petreceri, animatori și ce tematici cer copiii cel mai mult?

De la tematică până la activități, o petrecere poate fi foarte diferită față de o alta, în funcție de vârstă, de numărul de participanți și locație, și, mai ales, de preferințele clienților și sărbătoritului. Vara, copiii preferă cel mai mult petrecerile în aer liber, unde să aibă spațiu mai mare să alerge și să exploreze, să se simtă cât mai liberi. Cel mai nou concept BluParty pentru sezonul cald este Pool Party - petrecerea la piscină cu jocuri adaptate la acest mediu, cu animatori, nisip și accesorii specifice.

Pe timp de iarnă, cele mai populare petreceri rămân cele de Crăciun pentru copiii angajaților din companii, când aceștia petrec timp de calitate împreună cu părinții prin jocuri și activități relaxante și distractive.  Tematicile de petreceri preferate de pici sunt Star Wars, Super-eroi în pijamale și conceptul de Pool Party. Suntem foarte deschiși la nou, așa că, în funcție de dorințele clienților și de diverse trenduri putem concepe noi tematici, cum s-a întâmplat după apariția filmului Batman v Superman, când am adaptat scenariul filmului la o tematică unică de petrecere, care a prins foarte bine, mai ales în rândul copiilor care adoră cele două personaje.

În ceea ce privește animatorii, cei mai doriți de către micuți sunt cei care îmbracă rolul personajelor de poveste, precum celebrele personaje Disney, Minnie și Mickey, Elsa, Anna sau Olaf din filmul de desene animate Frozen, prințesele Bella și Rapunzel, dar și supereroi, ca Batman și Spiderman, și nu lipsesc nici faimoșii Minioni și Scooby Doo.

Ce idei aveți pentru cei care vor să-și facă aniversarea în aer liber?

Party-urile nu au loc doar în locații închise, mai ales în sezonul cald, când majoritatea părinților preferă să profite de vremea frumoasă și să se bucure de timpul prețios cu familia și prietenii la aer și iarbă verde.

Idei de petreceri outdoor pentru pici ar fi foarte multe, însă, din experiență, cele mai reușite sunt cele cu spații de joacă gonflabile, cum sunt trambulinele, bouncerele și piscinele cu bile, pentru că cei mici se distrează la maxim prin țopăială neîntreruptă, când pot să și interacționeze. Cu ajutorul acestor spații se pot organiza activități de treasure hunt sau diverse jocuri senzoriale, toate potrivite atât pentru copii, dar și pentru părinții cu chef de joacă.

Un alt mod esențial prin care petrecerea în aer liber poate fi dusă la un alt nivel este integrarea unică a tehnologiei. Opțiunea pe care noi o recomandăm este fotografierea și filmarea momentelor importante ale party-ului cu o drona 4k, cu rezultate mult mai spectaculoase față de cele obținute cu aparatura obișnuită.

Care e secretul organizării unei petreceri pentru copii? Cum e să încerci să-i mulțumești pe cei mai pretențioși clienți, copiii?

Secretul organizării unui party reușit pentru copii este să știi să îmbini dorințele copiilor și părinților cu experiența anilor în acest domeniu, creativitatea fiind unul din cele mai importante elemente care a stat mereu la baza unor petreceri de succes. Intr-adevăr, e dificil să-i mulțumești pe cei mai pretențioși clienți, prichindeii - sunt atenți la detalii și foarte sinceri, lucruri care ne-au făcut și pe noi să ne concentrăm în această direcție și să fim siguri că nu pierdem din vedere niciun lucru care ar putea să-i facă mai puțin fericiți pe sărbătoriți sau invitați. Însă ceea ce ne dau ei la schimb, zâmbetele și bucuria sunt mereu daruri extrem de frumoase, pentru care cu siguranță merită să o luăm de la capăt de fiecare dată.

Care sunt provocările unui business pentru copii?

Una din cele mai mari provocări ale acestui business: să știi cum să ii mulțumești nu doar pe cei mici, ci și pe adulți, pe care încercam să îi distrăm cu fiecare eveniment pentru copii. Sunt multe activități gândite pentru întreaga familie, cum sunt jocurile de treasure hunt, momentele de dans sau fusbal și ping-pong, pentru că știm că atunci când și părinții sunt parte din acțiune, cei mici se vor simți mai destinși, iar distracția va fi dublată. Avem și situații când unii adulți nu pot sta pe tușă și vor să se bucure de experiență, chiar dacă ce am pregătit nu îi implică direct, cum ar fi spectacolele de improvizație sau cele de magie, special create pentru cei mici.

Atunci când părinții nu participă, noi trebuie să-i asigurăm că prichindeii lor sunt pe mâini sigure, motiv pentru care investim mult timp și resurse ca serviciile noastre să aibă o calitate ridicată, iar echipa și colaboratorii noștri vin cu experiență de ani de zile și sunt în continuare antrenați în lucrul cu copii.

Dar satisfacțiile?

Satisfacțiile unui business cu copii sunt infinite și unice.

Probabil cele mai mari sunt zâmbetele de pe fețele copiilor din timpul petrecerilor, dar nu avem cum să uităm nici de mulțimea de îmbrățișări și mulțumiri oferite de părinți.
Când vedem ambele tabere fericite și par să nu mai dorească să se termine party-ul suntem siguri că am făcut o treabă bună și ne putem lua din asta energia de care avem nevoie pentru următorul eveniment.

Care este cel mai reușit eveniment marca BluParty?

Am organizat mii de evenimente până în prezent, însă nu putem spune că avem unul mai reușit ca altul, toate au avut ceva special, fiind făcute cu multă pasiune și dăruire. Totuși, cred că cel mai provocator eveniment organizat de noi a fost un eveniment Family Day pentru compania EGGER din Rădăuți, unde am întreținut atmosfera pentru mai mult de 300 de copii timp de 4 ore, cu o echipă de 20 de persoane strict pregătite pentru acest moment.
Ce accesorii pentru petrecere nu trebuie să ne lipsească de la orice party, indiferent că este pentru copii sau adulți?

Sunt câteva accesorii esențiale pentru o petrecere reușită. De-a lungul anilor, noi am făcut chiar un top al celor mai populare accesorii pentru petrecerile copiilor:

●    Spațiile de joacă gonflabile - cele mai iubite accesorii la petreceri în aer liber, de forme și dimensiuni diferite, de la cele în formă de castel cu turnuri, Corabia Piraților sau chiar modele cu tobogane încorporate, unde cei mici pot țopăi în voie;
●    Baloanele cu heliu, ghirlandele speciale, bannerele sau ornamentele deosebite din hârtie - pentru a crea decorațiuni speciale, care aduc culoare întregului decor și pot fi personalizate cu numele și fotografia sărbătoritului și adaptate la tematica petrecerii;
●    Candy Bar - colțul dulce al petrecerii, iubit atât de copii cât și de părinți, cu prăjituri și dulciuri, care pot fi realizate în funcție de preferințele micuților și tematica aniversării;
●    Filmare și fotografiere cu Drona 4k - cu ajutorul căreia poți fotografia și filma întreaga aniversare a celui mic într-un mod unic;
●    Piñata - accesoriul de petrecere surprinzător și distractiv, care odată spartă, le oferă celor mici, de regulă, bomboane sau dulciuri, dar poate ascunde și jucării sau confetti;
●    Mașina de baloane de săpun și tunurile de confetti - fac deliciul juniorilor, care se distrează cu baloanele jucăușe, iar tunurile de confetti pot însoți cu succes momentul cel mai așteptat al aniversării, tăierea tortului.

Pe lângă petreceri, ce activități mai face BluParty pentru copii?

Noi încurajăm ideea de familie unită, activă și creativă - așa că organizăm constant, pe lângă petreceri, și ateliere de creație, de educație și team buildinguri.

La atelierele de creație și educație, cei mici se relaxează și desprind diverse cunoștințe prin desen, teatru, muzică și alte jocuri și experimente creative, activități care pot fi integrate și în programul petrecerii micuțului.

În ceea ce privește team buildingul marca BluParty, el este un concept unic pe care l-am adus în România sub formă de Family Day, prin care angajații din companii fac echipă cu copiii lor în diverse activități antrenante, printre care se numără street dance, o lansare de lampioane în familie sau show-uri de improvizație inedite. Mai multe detalii despre povestea BluParty și serviciile oferite pe BluParty.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod