Cum ne poate aduce bani plăcerea de a călători


Cu siguranta nu exista persoana căreia sa nu îi placa să călătorească, însă limitările țin de obicei de bani și de timp liber. Cum ar fi ca munca să se îmbine cu plăcerea în ceea ce privește vacanțele și călătoriile? Este un ideal pe care unii bloggeri au reușit să îl atingă. Este vorba în special despre bloggeri internaționali, ce postează în limba engleză și în alte limbi de circulație internațională, dar și de câțiva bloggeri din România, care se adresează publicului local. Pentru câțiva dintre ei, idealul este atins 100%. Pentru mulți alții, doar parțial, în sensul că dincolo de jobul normal există o activitate part-time în care călătoriile se autofinanțează sau chiar aduc profit.

Să fii blogger de turism înseamnă să postezi în primul rând recenzii din călătorii și vacanțe, să povestești experiențe trăite pe cont propriu, să poți da ponturi si sfaturi utile, dar și să publici informații despre noutăți din acest domeniu, oferte de cazare, promoții la bilete de avion, evenimente, festivaluri, concerte etc. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de un blog (website propriu, cu domeniu web de preferat de tip .ro sau .com plus găzduire web de calitate, alături de o platformă de genul Wordpress). Acordă atenție tuturor detaliilor, de exemplu asigură-te că ai un pachet de hosting suficient de bun, cu resurse gata să susțina proiectul tău (vei publica multe fotografii și chiar video-uri și ai nevoie de pagini care să se încarce rapid chiar și când traficul este mare pe website).

Ai nevoie și de conturi foarte active pe rețelele sociale, în principal Facebook, Instagram și YouTube. Partea cea mai bună este că promovarea ta se va face natural, nu prea ai nevoie să aloci bugete de marketing. Orice postare va fi informativă și, dacă este construită cum trebuie, va atrage share-uri.
Oamenii iubesc fotografiile cu natură, deci postează cât mai multe! Asigură-te că postările tale sunt bine indexate de motoarele de căutare. Tot ce-ți mai rămâne este să construiești subiecte de interes mare. Tratează toate evenimentele momentului și vânează ponturi cu promoții la bilete de avion și alte oferte turistice, pe care să le împărtășești audienței tale. Nu uita să fii credibil, chiar și când accepți să publici conținut în beneficiul unui client. De preferat, alege să colaborezi pentru conținut text doar cu clienți care chiar au ceva util de promovat audienței tale.

Concret, cum îți poate aduce bani plăcerea de a călători? Vei câștiga bani din publicitate, din afișarea de reclame pe website. Poți folosi sisteme precum Google AdSense, dar poți plasa și bannere pentru anumiți clienți locali care te contactează direct. Dacă vei avea o audiență și o autoritate suficient de mari, atunci vei atrage clienți dornici de a posta advertoriale sau pentru care să postezi recenzii.  De asemenea, poti sa primesti invitații din țară sau din străinătate pentru a face postări despre hoteluri sau chiar despre turism local ori național.


Vei putea participa inclusiv la evenimente publice sau exclusiviste. Dacă autoritatea ta este foarte mare in domeniu, respectiv dacă ești influencer, vei putea chiar să primești bani pentru a participa la evenimente despre care să postezi ulterior articole pe blogul tău. Nu în ultimul rând, o formă interesantă de câștig pentru blogurile din turism este afilierea. Mai exact, postezi în mod natural linkuri spre platforme de cazare, bilete online sau alte servicii și chiar produse și primești bani (sau credit de utilizat) pentru fiecare client pe care îl generezi.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod