Covid-19

Cum te protejezi de Covid-19: 8 lucruri pe care trebuie să le dezinfectezi des

Oricât de mult te speli pe mâini, tot trebuie să atingi diverse obiecte. Iată lucrurile pe care trebuie să le dezinfectezi că să te aperi de coronavirus!
Stim cu totii cat de important este sa ne spalam pe maini si sa dezinfectam lucrurile pe care le folosim. Potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), transmiterea noului coronavirus are loc prin stropii de saliva raspanditi prin respiratie si, potrivit ultimelor cercetari, acesta poate persista cateva ore si chiar zile pe suprafata unor obiecte realizate din diferite materiale.

„Curatarea murdariei vizibile de pe suprafete urmate de dezinfectare este cea mai buna masaura pentru prevenirea COVID-19 si a altor boli respiratorii in azile si in comunitati”, anunta CDC.

Site-ul The Everygirl a intocmit o lista cu lucruri pe care trebuie sa le dezinfectezi.
Printre acestea se numara unele uzuale, dar si altele la care nu te-ai gandi ca ar merita atentia ta. Iata ce trebuie sa cureti in mod special pentru a evita infectia cu coronavirus!

1. Telefonul mobil


Probabil obiectul pe care il folosim cel mai mult de-a lungul zilei; vital pentru comunicare, informare si divertisment, telefonul mobil este si cel mai murdar obiect pe care il atingem de zeci de ori in fiecare zi. Il purtam cu noi si il atingem oriunde – in bucatarie, in baie, in camera de zi si in dormitor, pe strada, in masina, asa ca n-ar trebui sa ne mire ca e plin de microbi.

Un studiu realizat de London School of Hygiene & Tropical Medicine a descoperit ca unul din sase telefoane mobile sunt infestate cu materii fecale, relateaza CNN.

Asadar, ai grija sa cureti smartphone-ul de mai multe ori pe zi – gasesti aici cateva sfaturi pentru aceasta operatiune.

2. Laptopuri si computere desktop


Acum, cand tot mai multi suntem nevoiti sa lucram de acasa sau folosim mai mult tehnologiile online pentru cumparaturi, streaming, chat si cate si mai cate, avem contact mai consistent cu aceste dispozitive. Tastatura si mouse-ul sunt mediul perfect pentru germeni, mai ales daca obisnuim sa luam si o mica gustare in fata laptopului sau a computerului.

Chiar daca sunt mai protejate, intrucat, de regula, esti singura persoana care le foloseste (indeosebi in cazul sistemelor desktop), computerele tot trebuie dezinfectate periodic.

Un studiu publicat recent de Journal of Hospital Infection arata ca SARS si noul coronavirus pot rezista timp de noua zile pe suprafete precum metalul, sticla sau plasticul.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod