Este necesar consumul de vitamina D la adulți? Iată răspunsul experților!

vitamine

Vitamina D, numită și „vitamina soarelui”, este deja celebră pentru numeroasele beneficii pentru sănătate pe care le aduce. Nutrientul susține nu numai sănătatea osoasă și absorbția calciului, dar are efecte pozitive pentru numeroase alte organe.
Însă întrebarea care ne frământă pe toți este următoarea: e necesar să apelezi la un supliment cu vitamina D? Iată mai jos răspunsul pe care ni-l oferă experții!

Ce beneficii are vitamina D?


În realitate, specialiștii nuanțează că D-ul nu este o vitamină, ci mai degrabă un hormon secretat de corp în urma expunerii la soare. Dar aspectul cu care au căzut toți de acord este următorul: vitamină sau hormon, vedeta articolului nostru de azi este pur și simplu esențială unei stări bune de sănătate.

În primul rând, vitamina D întărește oasele și este esențială bunei dezvoltări a acestora.
E motivul pentru care consumul e recomandat cu precădere la copii (pentru a preveni cazurile de rahitism) și la persoanele de peste 50 de ani (pentru a preveni sau a reduce fracturile).

Un alt rol esențial al vitaminei D este acela al susținerii absorbţiei calciului, la rândul său necesar pentru a avea oase puternice și sănătoase. De asemenea, nutrientul despre care îți vorbim azi reduce inflamația din corp și poate susține creșterea sănătoasă a celulelor.

Mai departe, vitamina D susține și dezvoltarea musculară, reduce durerile de oase și îmbunătățește funcționarea sistemului nervos și cardiovascular.
Sunt de asemenea voci printre experți care afirmă că nivelurile scăzute de vitamina D pot conduce la depresie, la boli de inimă sau la afecțiuni neurologice, dar și la diverse tipuri de cancer, cu toate că nu există dovezi clare în acest sens.

Deficitul de vitamina D, o problemă mondială


Tot mai multe persoane sunt deficiente de vitamina D, subliniază experții. Motivul este atât descreșterea consumului de lapte (una dintre cele mai importante surse ale nutrientului), dar mai ales faptul că petrecem mai puțin timp afară.
Ba, mai mult, în contextul în care radiațiile solare sunt tot mai periculoase, chiar și atunci când ieșim afară ne acoperim corpul cu loțiune de protecție solară. Deși cremele cu SPF sunt un produs cu neputință de înlocuit, afectează producția naturală de vitamina D. Citește continuarea pe divahair.ro!

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod