ochelari de soare

Te deranjează lumina? Ai putea suferi de fotofobie

Dacă se întâmplă des să te deranjeze lumina, s-ar putea să ai o sensibilitate ridicată la lumină, numită fotofobie. Vezi cum poţi să o tratezi.
Cei mai mulţi dintre noi avem uneori probleme cu lumina prea puternică a soarelui - fie că ne uităm ochelarii de soare, fie n-am dormit prea bine noaptea sau am lucrat prea mult la computer, lumina naturală a zilei ne deranjează câteodată şi căutăm să ne protejăm ochii. Dar dacă asta se întâmplă mai des, cu orice tip de lumină, s-ar putea să ai o sensibilitate ridicată la lumină, numită fotofobie.

Fotofobie nu înseamnă că urăşti camerele foto, ci denumeşte intoleranţa la lumină.
Dacă atunci când te deranjează razele soarelui care scaldă încăperea şi prima ta reacţie este să închizi ochii, atunci ai fotofobie. Această sensibilitate se poate manifesta şi prin dureri de cap şi greaţă, relatează Simple Most.

Cum se tratează fotofobia?


Potrivit site-ului  All About Vision, fotofobia în sine nu reprezintă o afecţiune oculară. Mai degrabă poate fi încadrată la simptomele altor afecţiuni medicale, ca rezultat al unei inflamaţii sau infecţii la nivelul ochilor ori al unor migrene.

Din păcate, cauzele care fac anumite persoane să devină sensibile la lumină nu sunt pe deplin cunoscute.

Un lucru care poate ajuta este evitarea folosirii ochelarilor cu lentile foarte închise la culoare, pe care cei care ochii sensibili la lumină sunt tentaţi să îi poarte. "Oamenii care poartă astfel de ochelari se adaptează la întuneric, dar îşi sporesc fotosensibilitatea", a explicat Kathleen B. Digre, profesor de oftalmologie şi neurologie la Universitatea Utah din Salt Lake City (SUA) într-un articol pentru Academia Americană de Oftalmologie. "E normal să porţi ochelari de soare afară, dar cu cât sunt mai închise la culoare lentilele, cu atât persoana respectivă va fi mai sensibilă la lumină", a adăugat ea.

De asemenea, persoanele cu ochii mai deschişi la culoare sunt mai sensibile la lumina solară decât cele cu ochi mai închişi, care au mai mult pigment protector împotriva luminii puternice.
Culoarea ochilor se moşteneşte genetic, dar dacă ai ochii deschişi la culoare, e indicat să porţi mai des ochelari de soare şi pălării sau şepci care îţi fac umbră.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod