De ce nu ar trebui să refolosești o sticlă de plastic

Pentru că sunt mereu la îndemână și sunt foarte utile, sticlele din plastic sunt refolosite des de cei mai mulți dintre noi.
Recipientele din PET sunt păstrate adesea în fiecare locuință și sunt refolosite la nevoie. Dar un studiu recent a scos la lumină un lucru de-a dreptul șocant: sticlele din plastic refolosite conțin aproape la fel de multe bacterii ca și capacul de WC al unei toalete publice!

Numărul coloniilor de bacterii care se dezvoltă în interiorul unei sticle de plastic refolosite este extrem de mare, ajungând până la 300.000 de unități pe centimetru păstrat, potrivit bustle.com. Iar ca să realizezi cât de mare este această cifră, atunci trebuie să știi că jucăria folosită a unui câine, de exemplu, are în medie 3000 de unități pe cm pătrat.
O diferență uriașă.

Cercetătorii au analizat sticlele din plastic pentru fitness folosite timp de o săptămână de un grup de sportivi, fără a fi spălate. 

Oamenii de știință avertizează că refolosirea sticlelor din plastic este un pericol pentru sănătate. Este foarte important să ții cont de tipul de recipient din care bei apă, dar și cât de des îl cureți. Este de reținut faptul că orice recipient pe care îl atingi cu gura devine infectat de bacterii. Iar cu cât suprafața de contact este mai mică, cu atât scad riscurile de contaminare cu bacterii.
Atunci când alegi un recipient de plastic pentru atrenamentele tale la sala de fitness sau în aer liber, este de preferat să optezi pentru cele dispuse cu pai, care prezintă cele mai mici riscuri de contaminare cu bacterii.

Dar chiar și acestea sunt destul de periculoase pentru sănătate, pentru că mediul umed, cald și etanș al unei sticle din plastic devine un adevărat paradis pentru bacterii, în care acestea se pot dezvolta rapid. De aceea, igiena este extrem de importantă. Spală recipientele din plastic în fiecare zi, cu apă fierbinte și detergent de vase antibacterian. 

Este valabil și în cazul sticlelor din PET de unică folosiță pe care le refolosești.
Acestea trebuie dezinfectate foarte bine și folosite pentru o perioadă scurtă de timp. Nu uita că PET-ul este reciclabil și este de preferat să arunci aceste recipiente în containerele pentru reciclare.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod