Sănătatea ta: 8 soluţii eficiente ca să scapi rapid de tusea neplăcută

Tusea poate fi neplăcută în timpul zilei când nu o poți controla, dar mai ales atunci când te chinuie noaptea şi îţi strică somnul. Când nu vrei să apelezi la medicamente recomandate de un medic sau de farmacist, încearcă 8 soluţii ca să scapi rapid de tuse.
Tusea poate fi neplăcută în timpul zilei când nu o poți controla, dar mai ales atunci când te chinuie noaptea şi îţi strică somnul. Când nu vrei să apelezi la medicamente recomandate de un medic sau de farmacist, încearcă 8 soluţii ca să scapi rapid de tuse.

Tusea este agravată de fumat. Dacă nu ai renunțat încă la acest obicei dăunător, este timpul să o faci dacă încerci să-ți ții tusea sub control. Pune în aplicare câteva soluții naturale și simple pentru a scăpa cât mai repede de tuse, indiferent daca este productivă sau seacă.

Cum scapi rapid de tusea neplăcută: Hidratează-te

Când mucoasa este uscată, tusea poate fi o neplăcere mai frecventă sau mai intensă. Un pahar de apă sau o cană de ceai pot însă rezolva problema, calmând mucoasa inflamată. Hidratarea corectă te ajută mai ales atunci când tusea este un simptom al unei infecții respiratorii.

Mănâncă miere

Bogată în agenți antibacterieni, mierea are un efect calmant pentru gâtul tău. O poți adăugă generos în ceai sau o poți mânca pur și simplu cu lingurița. Conținutul ei caloric este ridicat, dar două lingurițe sunt suficiente pentru a-ți calma tusea.

Cum să scapi rapid de tusea neplăcută: Suge o bomboană mentolată

Bomboanele mentolate pot opri tusea, la fel ca și jeleurile cu mentol. Dacă vrei să le eviți pentru că de cele mai multe ori conțin zahăr sau îndulcitori artificiali, încearcă o soluție inedită. Presară pe o felie proaspătă de lămâie sare și piper negru măcinat cu generozitate. Acest remediu naturist este eficient mai ales pentru tusea cronică.

Umezește aerul din încăpere

Când petreci mai mult timp într-o încăpere închisă, tusea poate fi mai puternică deoarece aerul este uscat. Investește într-un umidificator de aer pentru dormitor sau aerisește în mod regulat. Poți pune și un recipient cu apă pe calorifer sau în bătaia aerului condiționat pentru a crește umidicatea aerului pe timpul iernii.

Evită contactul cu iritanții

Multe produse de curățat de uz casnic pot fi iritante pentru gât și ochi, mai ales atunci când le folosești într-un spațiu închis. Dacă observi că tusea apare atunci când folosești produse pentru întreținerea mobilei sau anumiți detergenți, aerisește bine și evită și fumul de țigară, care poate agrava tusea.

Scapă rapid de tusea neplăcută: Fă un duș fierbinte

Aburul obținut când lași apa fierbinte să curgă în cadă te poate ajută să te oprești din tușit, dar un duș fierbinte este și mai bun. Asigură-te că apa nu este atât de fierbinte încât să-ți usuce pielea și nu sta prea mult sub duș. Câteva minute sunt suficiente pentru a opri tusea rapid.

Ridică-ți capul pentru a scăpa de tusea nocturnă

Când tușești mai mult pe timpul nopții, asigură-te că perna îți ridică suficient capul. Optează pentru o pernă mai voluminoasă, care îți oferă confort, dar îți ameliorează și problemele respiratorii noaptea.

Încearcă un exercițiu de respirație

Cel mai cunoscut exercițiu de respirație pentru controlul tusei face parte din tehnica buteyko, recomandată și bolnavilor de astm.

Așază-te pe un scaun și expiră pe nas în timp ce îți cobori capul până la genunchi. Când ai expirat complet, ține-ți respirația pentru 3-5 secunde, după care poți inspira în timp ce ridici capul și revii în poziția inițială. Controlează-ți mișcările după viteza de inspirație și respirație pentru ca această tehnică să aibă cel mai bun efect în eliminarea rapidă a tusei.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Simona pe 1 Mar 2017, 16:25
    bomboane mentolate

    Bomboanele mentolate sunt intr-adevar frt bune, eu folosesc Isla Mint cu menta si lichen islandez. Imi scoate rapid durerea. Pentru tuse as mai adauga un remediu foarte bun: inhalatiile cu nebuliser si picaturi Prospan pe baza de plante.

    0
    0

  • olga pe 10 Mar 2016, 23:38
    multumim

    Multumim, mi-am notat cate ceva si voi incerca neaparat. Pana acum la recomandarea medicului foloseam ridichea cu miere si siropul Prospan, pe care il folosim si pentru tusa seaca si pentru tusa productiva.

    0
    0

  • Cris77 pe 30 Dec 2015, 14:20
    tuse sirop

    Noua medicul ne-a interzis dusurile cu apa fierbinte si inhalatii cu abur cald asa cum e scris in articol atunci cind tusa deja e umeda. Pentru a facilita expectoratia ne-a prescris sirop Prospan pe baza de iedera fara conservanti si fara coloranti care si-a facut efectul din primele zile. L-am folosit si pentru baietelul meu de 2 ani combinind cu inhalatii cu apa cu sare si in citeva saptamini am scapat definitiv de tusa.

    1
    0

  • Dulap Felicia pe 30 Mai 2013, 15:18
    imune

    Recomand tuturor persoanelor care doresc un sistem imunitar puternic sa achizitioneze produsul IMUNE - format din alge marine clorela si spirulina. Sanatate!!!

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod