Obiceiuri zilnice care nu știai că îți afectează sănătatea

Ce obiceiuri zilnice sănătoase ai? Probabil că te speli pe dinți în fiecare zi și încerci să consumi alimente sănătoase.
Dar, la fel cum obiceiurile corecte te ajută să menții sănătatea, obiceiurile greșite ți-o pot afecta. Problema este că s-ar putea să nu îți dai seama care sunt obiceiurile nesănătoase. Însă specialiștii au făcut o listă cu obiceiuri zilnice care nu știai că îți afectează sănătatea. Iată despre ce este vorba!

Ce obiceiuri zilnice îți afectează sănătatea?

1. Utilizarea recipientelor din plastic

Te numeri printre persoanele cărora le place să își plănuiască mesele din timp? Cu toate că planificarea meselor te poate ajuta să îți menții starea de sănătate, recipientele pe care le utilizezi pentru depozitarea mâncării pot avea efectul opus.
Planificarea meselor te poate ajuta și în ceea ce privește controlul porției. Însă cei mai mulți oameni nu își dau seama că recipientele din plastic în care pun porțiile de mâncare pot afecta negativ sănătatea. Acest lucru se datorează faptului că multe recipiente pot conține o substanță chimică, BPA, ce poate interfera cu piederea în greutate, deoarece te face să te saturi mai greu.

2. Folosirea unei oglinzi pentru a-ți măsura valoarea personală

Îți judeci valoarea atunci când te uiți în oglindă? Deși este ușor să te judeci pe baza aspectului tău, acest lucru va duce la deteriorarea stimei de sine și a stării de sănătate mentală.
În loc de a fi folosită pentru un răspuns vizual, oglinda a devenit instrumentul de măsurare care ne ajută să decidem cât de valoroși suntem ca oameni. Acest lucru este dăunător, deoarece creierul uman este impresionabil. În esență, cu cât ne spunem mai mult un lucru, cu atât mai probabil este să credem acest lucru pe termen lung. Pentru a remedia acest obicei nesănătos, fă-ți un compliment de fiecare dată când te uiți în oglindă. Îi complimentăm pe alții tot timpul. Înlocuiește fiecare comentariu negativ cu unul pozitiv.

3.
Gândurile negative la început de zi


Așa cum comentariile negative asupra corpului au un efect rău asupra sănătății tale, și gândurile negative încă de dimineață sunt dăunătoare. Acestea pot face o zi mai dificilă decât ar trebui să fie. Modul de gândire este un factor important atunci când vine vorba de felul cum răspunzi în situațiile cu care te confrunți. În schimb, ai putea să îți începi ziua cu recunoștință. Gândește-te la trei lucruri pentru care ești recunoscător și trei lucruri pe care le vei face în ziua respectivă.
Recunoștința te va ajuta să-ți începi ziua cu o dispoziție bună și te va ajuta să manevrezi problemele care apar ulterior în cursul zilei.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod