Incontinența urinară - 5 metode naturale care te scapă de ea

Incontinența urinară te poate afecta într-o varietate de situații și uneori devine un obstacol în calea desfășurării activităților tale preferate. Află ce remedii naturale te ajută să reduci sau să elimini această problemă.
Este o afecțiune des întâlnită și extrem de stânjenitoare. Incontinența urinară afectează în medie 37% dintre femeile cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani și 39% dintre femeile în vârstă de peste 60 de ani. 
„Este o afecțiune frecventă pentru femei, dar care, din păcate, nu este diagnosticată decât într-un număr restrâns de cazuri. De multe ori teama sau timiditatea fac ca pacientele să nu semnaleze această problemă. Aproximatix 50% dintre femeile care suferă de incontinență urinară nu aduc această problemă în atenția medicului lor”, explică dr. David Fleming, membru al Colegiului American al Medicilor.
 
Dacă te confrunți cu această problemă este bine să știi că îi poți spune orice medicului, atunci când mergi la consult. Nu lăsa teama să te oprească. Fiecare medic are drept prioritate sănătatea pacientului și nu va face comentarii negative, ci, din contră, te va ajuta să depășești mai ușor această situație, așa că lasă jena deoparte și discută deschis pentru a găsi o soluție. 
 
Dacă preferi să nu iei medicamente pentru a trata incontinența urinară, există și variante naturale, fără efecte secundare.
Important este să nu renunți. Această afecțiune poate fi ameliorată semnificativ sau eliminată și nu este cazul să-ți impui restricții pentru a o ascunde, ci să iei măsurile adecvate. 

 
Există următoarele tipuri de incontinență urinară:

 
1. Incontinența cauzată de efort

În acest caz incontinența este declanșată de strănut, tuse, râs sau ridicarea de greutăți. 

 
2. Incontinența imperioasă

Apare atunci când este resimțită o nevoie urgentă de a urina. Această senzație se explică prin faptul că vezica urinară nu este golită, iar senzația persistentă de urinare nu dispare.

 
3. Incontinența de tip preaplin

Se manifestă prin pierderea involuntară a urinei, ca urmare a depășirii capacității de retenție a vezicii urinare. Obstrucționarea parțială a uretrei duce la dilatarea pereților vezicii, ca urmare a acumulării volumului de urină.

 
4. Incontinența mixtă

Atunci când manifestările corespund mai multor tipuri de incontinență urinară.
 
Cauzele incontinenței urinare sunt mutiple, de exemplu sarcina, menopauza, infecțiile urinare sau obezitatea. Cu toate acestea, există metode pentru combaterea ei fără operații sau medicamente.
„Trebuie utilizate în primul rând remediile naturale. Nu au efecte secundare și au un cost mult mai redus. Deși există multe medicamente care îmbunătățesc starea pacientului și neutralizează afecțiunea, majoritatea persoanelor nu le pot lua pe termen lung din cauza efectelor adverse”, spune dr. Fleming. 

 
Înainte de a încerca un tratament medicamentos, folosește următoarele remedii naturale pentru a scăpa de această problemă:

 
1. Antrenarea vezicii

Scopul este să creezi o obișnuință de a nu urina imediat ce simți nevoia. Cu cât vei prelungi intervalul dintre momentele în care mergi la toaletă, cu atât vei reuși să înțelegi care sunt factorii declanșatori. Fă acest lucru treptat, creează un interval tot mai mare între urinări, de la câteva minute, până reușești să ajungi la 2 sau chiar 4 ore. În acest fel vei putea analiza mai atent simptomele și vei determina cauza problemei.

 
2. Eliminarea dublă

Această metodă este utilă în mod special pentru persoanele care au incontinență de tip preaplin. După ce mergi la toaletă, așteaptă câteva minute și încearcă din nou.
Dacă folosești acest remediu vei putea să golești vezica în mod eficient, prevenind incidentele neplăcute. 

 
3. Programarea mersului la toaletă

În loc să aștepți până simți nevoia să mergi la toaletă, ai putea să incluzi această activitate în programul zilnic. De exemplu îți poți programa să mergi la toaletă din 3 în 3 ore. În acest fel vei elimina stresul.

 
4. Modificarea dietei și a stilului de viață

În lupta împotriva incontinenței urinare, meniul zilnic și stilul de viață au un rol foarte important. Astfel, este esențial să eviți substanțele care irită vezica urinară precum cafeina, tutunul, alcoolul, îndulcitorii artificiali și preparatele picante. Bea cel puțin 8 pahare de apă în fiecare zi. Chiar dacă la prima vedere ți se pare că lichidele nu fac decât să agraveze incontinența, în lipsa lor vezica se va irita și senzația constantă că trebuie să urinezi nu-ți va da pace. De asemenea, trebuie să fii atentă și la consumul de calorii deoarece obezitatea trebuie contracarată pentru a elimina incontinența urinară mai rapid.

 
5. Mișcarea și exercițiile fizice

Specialiștii îți recomandă să faci mișcare cel puțin 30 de minute zilnic. Poți face o scurtă plimbare dimineața și una seara sau poți utiliza scările în locul liftului.
De asemenea, ai putea să cobori din autobuz mai devreme și să mergi o stație pe jos. În plus, exercițiile Kegel sunt foarte utile pentru a controla incontinența urinară deoarece fortifică mușchii vezicali. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod