De ce ar trebui să poarte boxeri bărbații

iulia-mirica
Boxeri sau chiloți? Cercetătorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health au noi descoperiri care ar putea contribui la soluționarea acestei dezbateri.

Care este motivul pentru care bărbații ar trebui să poarte boxeri?


Bărbații care poartă boxeri tind să aibă un număr mai mare de spermatozoizi și o calitate mai bună a lichidului seminal decât bărbații care poartă lenjerie intimă mai strânsă pe corp, potrivit unui nou studiu publicat în revista Human Reproduction. Această constatare poate justifica schimbarea garderobei în rândul bărbaților care își doresc să devină tați. Această schimbare nu va dăuna nimănui, ba chiar îi va ajuta pe bărbații care vor un mic impuls la nivelul numărului de spermatozoizi. 

Pe baza ciclului tipic de producție a lichidului seminal, specialiștii estimează că este nevoie de aproximativ trei luni pentru purtătorii de boxeri, după o perioadă în care au purtat opțiuni mai strâmte, pentru a vedea creșterea numărului de spermatozoizi.

Studiul a fost bazat pe datele de la 656 de bărbați, care făceau parte din cuplurile ce căutau tratament pentru infertilitate la Spitalul General din Massachusetts, între 2000 și 2017.
Bărbații au răspuns la întrebări legate de obiceiurile lor de viață, inclusiv despre tipul de lenjerie de corp pe care o purtau în mod obișnuit. Unii au furnizat, de asemenea, probe de sânge, pentru testarea hormonilor. Cercetătorii au comparat apoi rezultatele analizelor lichidului seminal și de sânge cu răspunsurile de la sondaj. 

53% dintre bărbații care au raportat că poartă în mod obișnuit boxeri aveau o concentrație a spermatozoizilor cu aproximativ 25% mai mare și un număr cu 17% mai mare de spermatozoizi decât bărbații care purtau alte tipuri de lenjerii intime potrivit studiului.
Cele mai semnificative diferențe au fost observate la bărbații care preferau boxerii și cei care au ales chiloții mulați, probabil din cauza faptului că lenjeriile mai strâmte cresc temperatura scrotală, o piedică bine cunoscută pentru producția lichidului seminal. Diferențele de temperatură nu sunt enorme, dar chiar și diferențele mici de temperatură pot avea un impact enorm asupra producției de lichid seminal.

Cercetătorii nu au găsit nicio asociere între alegerea lenjeriei și producția de testosteron, dar au descoperit că bărbații care purtau lenjerie intimă aveau tendința de a avea un nivel mai ridicat de hormoni corelat cu producția de lichid seminal în comparație cu purtătorii de boxeri.
Acest lucru sugerează faptul că creierul poate încerca să compenseze scăderea numărului de spermatozoizi. Dacă nu ar exista această compensație, producția de lichid seminal ar fi chiar mai mică. Dar această compensație nu este suficientă, așa că bărbații au în continuare mai puțin lichid seminal.

Având în vedere că studiul a analizat bărbații care făceau parte din cuplurile ce căutau tratament pentru infertilitate, specialiștii spun că eșantionul studiat a inclus un procent mai mare decât cel normal al bărbaților cu anomalii ale lichidului seminal.
Dar rezultatele sunt valabile chiar și după luarea în cont a acestor bărbați, făcând descoperirile aplicabile populației generale, mai ales având în vedere că cei mai mulți bărbați nu cunosc numărul de spermatozoizi. 

Este diferența de 25% mică sau mare?

 
Depinde de unde începi. Dacă se întâmplă să te afli în limitele normale, nu ar trebui să fie o diferență mare. Din moment ce majoritatea oamenilor nu cunosc valorile lor inițiale, probabil că este logic să faci aceste schimbări ale stilului de viață atunci când încerci să concepi un copil. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod

5 legume pe care le poți crește în interior, indiferent de vreme

Descoperire șocantă: 3 oameni au murit de cancer după ce au primit organe de la același donator

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

6 greșeli care afectează strălucirea părului tău

Magicianul din spital: Doctorul care dansează, prietenul copiilor bolnavi

9 idei ca să folosești mierea în tratamentele de înfrumusețare

Dureri ciudate în timpul sarcinii care sunt total normale

9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Cum să folosești oțetul de mere pentru piele frumoasă și păr strălucitor

Chinul din spatele cortinei: Lady Gaga are dureri cronice în fiecare zi

5 alimente care pot creşte riscul de cancer

Adio insomnie! Metoda secretă folosită de militarii americani care te ajută să adormi în două minute

Ce să faci dacă îți cad genele. Trucuri care le stimulează creșterea

Olivia Newton-John, diagnosticată cu cancer pentru a treia oară: „Cred că voi învinge“

Ce trebuie să mănânci pentru articulații sănătoase

De ce ar trebui să mănânci cât mai des afine

Miso - Ce beneficii are pentru sănătate această pastă

Ananas - Ce beneficii are pentru sănătate?

Robbie Williams, din nou tătic: Are o fetiță născută de o mamă surogat

Nucile - Ce beneficii au pentru sănătate?

8 sfaturi pentru a găti mai sănătos mâncarea marocană

Când cancerul nu mai e un capăt de drum: Încă o vedetă vorbește despre boala care i-a schimbat viața

Murele - Ce beneficii au pentru sănătate?

Keanu Reeves strânge bani pentru spitalele de copii. De ce nu vorbește despre asta

Cum vor arăta Meghan Markle și Kate Middleton la 60 de ani: Cu riduri și părul alb, dar tot frumoase!

Alimentația în timpul examenelor - Ce trebuie să mănânci pentru concentrare

10 cauze ascunse ale acneei şi modalităţi de a scăpa de ea

Păpușa vie: Fetița cu părul strălucitor cucerește lumea

Ce se întâmplă dacă te tunzi scurt? 7 beneficii neașteptate

Ce se întamplă de fapt atunci când îți trosnești degetele?