10 alimente care scad colesterolul rău

Dacă ai colesterolul mare din cauza alimentației, tot ea este cea care te poate ajuta să-l aduci din nou la valorile normale. Ce alimente scad colesterolul rău?

Este adevărat că poți să scazi nivelul colesterolului rău dacă alegi să consumi anumite alimente, susțin specialiștii de la health.harvard.edu Numeroase studii au arătat că substanțele regăsite în unele alimente au o acțiune foarte puternică și reușesc nu numai să scadă colesterolul rău (LDL), ci să-l mărească pe cel bun (HDL) care este important pentru sănătatea noastră. 

Ca să ai un regim alimentar sănătos pentru inima ta trebuie să acționezi pe două planuri: să adaugi alimente care scad colesterolul rău, dar în același timp trebuie și să renunți la acele alimente cu grăsimi saturate care favorizează creșterea lui. 

Potrivit specialiștilor, alimentele recunoscute pentru faptul că scad colesterolul rău sunt cu adevărat eficiente pentru că unele furnizează fibre solubile care se leagă de colesterol și favorizează eliminarea lui înainte ca acesta să ajungă în sânge.
O altă categorie de alimente recunoscute pentru scăderea colesterolului sunt bune pentru că aduc grăsimi polinesaturate care acționează direct asupra nivelului de colesterol rău. De asemenea, o a treia grupă de alimente bune care scad colesterolul rău generează acest efect pentru că au steroli și stanoli din plante care blochează absorbția colesterolului în sânge. 

Include aceste 10 alimente în regimul tău ca să beneficiezi de efectele protectoare pe care le oferă. 


10 alimente care scad colesterolul rău


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod