Studiu. Statul prelungit în picioare este mai periculos decât munca la birou

Știm că munca la birou este extrem de nocivă pentru sănătate, însă un studiu scoate la iveală faptul că statul prelungit în picioare este mult mai periculos.
Munca la birou care presupune petrecerea unui timp prelungit pe un scaun accelerează procesul de îmbătrânire, crește riscul de cancer, diabet și boli de inimă, după cum arată un studiu recent realizat, citat de publicația britanică DailyMail

Pentru a contracara aceste efecte, specialiștii susțin că ar trebui să facem sport. Însă, o altă cercetare realizată și publicată în The Annals of Internal Medicine, arată că nici măcar sportul nu ne poate ajuta dacă stăm prea mult timp pe scaun.
Cea mai bună soluție pe care o propun specialiștii este aceea de a te asigura că faci pauze dese, la fiecare 30 de minute. Ei au constatat că în cazul în care facem pauze la fiecare 30 de minute și ne mișcăm puțin, riscul de deces prematur scade foarte mult.

Un alt studiu publicat în American Journal of Epidemiology și citat de Today vine să atenționeze persoanele care sunt nevoite să petreacă prea mult timp în picioare la muncă. Se pare că statul în picioare este mult mai periculos decât munca la birou, deoarece dublează riscul de boli cardiovasculare, după cum evidențiază experții. 

Atunci când stai multe ore în picioare, sângele coboară, iar din cauza gravitației corpul este nevoit să lucreze mai mult pentru a pompa sângele către inimă, explică dr.
Peter Smith, coordonatorul studiului de la Institutul Work & Health din Toronto. Acest efect poate să fie foarte periculos în timp, deoarece dublează riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. 

Cercetarea a fost realizată pe un eșantion de peste 7300 de angajați. Niciunul dintre subiecți nu suferea de boli de inimă la începutul studiului, însă după ce au fost monitorizați timp de 12 ani de zile, cercetătorii au constatat că angajații care stăteau multe ore în picioare prezentau un risc dublu de a dezvolta boli cardiovasculare în comparație cu cei care prestau o muncă la birou. 

”Dacă lucrezi într-un loc care îți permite să schimbi des poziția corpului pe parcursul zilei, acesta este un lucru extrem de benefic.
Folosirea unui birou care îți permite să lucrezi și din picioare poate să fie benefic, deoarece ai opțiunea de a te ridica și de a te așeza atunci când ai obosit”
, explică specialistul. 

Prin urmare, cea mai bună soluție pentru a-ți proteja sănătatea este de a alterna statul jos cu statul în picioare, de a face sport zilnic și de a face câte o pauză la fiecare 30 de minute. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod